Kuldsejlet Shell-køb havde penge fra Novo i ryggen

Det var en af Danmarks tunge erhvervsvirksomheder, der var investeringsparate i den virksomhed, der var interesseret i at købe Shell-raffinaderiet i Fredericia. Virksomheden er Dansk Olieselskab, der har Tommy Frank i direktørstolen. Pressefoto

Kuldsejlet Shell-køb havde penge fra Novo i ryggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det firma, randrusianske Tommy Frank har stiftet for at købe Shell-anlægget i Fredericia, havde økonomisk opbakning fra Novo Holdings. Det bekræfter pressechef Christian Mostrup Scheel.

Randers: Det var ikke en hvilken som helst dansk virksomhed, der var et af de økonomiske fundamenter under Tommy Franks Dansk Olieselskab, som forsøgte at købe Shell-anlægget i Fredericia. Det var en af de tunge drenge i dansk erhvervsliv, nemlig Novo Holdings, kan Randers Amtsavis nu afsløre.

Det bekræfter pressechef Christian Mostrup Scheel, der sidder i Novo Nordisk Fonden.

- Jeg kan bekræfte, at Novo Holdings har ydet et lån til Dansk Olieselskab i forbindelse med planerne om købet af olieraffinaderiet. Lånet var en mindre del af den samlede finansiering og ydet med henblik på at give Dansk Olieselskab en mulighed for at tilvejebringe den fulde finansiering til at gennemføre købet, siger pressechefen.

Novo og olie

Handelen gik dog af ukendte årsager i vasken tirsdag, idet Shell meldte ud, at virksomheden valgte at beholde raffinaderiet i Fredericia.

- Hvorfor I har valgt at lægge penge i en oliehandel - det er ikke typisk Novo?

- Novo Holdings har to hovedområder inden for investeringer. Det ene område er investeringer i virksomheder inden for life-science. Her spænder vi bredt, fra nystartede virksomheder til store globale spillere. Ofte er vi inde som ejere med en lang tidshorisont. Det andet område er finansielle investeringer i obligationer, aktier og andre finansielle virkemidler, hvor vi tilstræber at have en bred pallette investeringstyper af med henblik på at nå et højt afkast med en acceptabel risikoprofil, siger Christian Mostrup Scheel.

Ærgerligt at handelen blev droppet

På spørgsmålet om, hvad Novo Holdings mener om, at handelen gik i vasken, svarer Christian Mostrup Scheel:

- Prospektet om købet af Shells olieraffinaderi i Fredericia så vi som en meget fornuftig investering. Det er selvfølgelig ærgerligt, at den ikke bliver gennemført nu, men omvendt set er det også fint for raffinaderiet og de mange medarbejdere, at Shell agter at fortsætte som ejer, siger pressechefen.

Ifølge Fredericia Dagblad skulle også det amerikanske finansieringsselskab Goldman Sachs have været med i investeringen.

Men også firmaer som Nordea Bank og Vækstfonden har, ifølge Randers Amts oplysninger, været nævnt som investerings- og lånepartnere i handelen mellem Shell og Dansk Olieselskab.

Pressekonsulent hos Nordea Bank, Tenna Schoer, kan ikke kommentere på om Nordea Bank er en af investorerne bag randrusianerens selskab:

- Vi må ikke komme ind på kundeforhold, siger Tenna Schoer.

Hos Vækstfonden kan chef for kommunikation og CSR, Peter Bruun, ikke bekræfte, at Vækstfonden har været ind over:

- Vi har forespørgsler fra mange firmaer, men vi må ikke oplyse offentligheden om, hvem der henvender sig. Det ville være et brud på vores tavshedspligt, hvis vi gjorde, siger Peter Bruun, der i generelle vendinger fortæller, at Vækstfonden ofte ikke er med på et projekt af konkurrencemæssige hensyn,hvis en bank eller andre private investorer er interesseret i at finansiere det.

- Vi kommer typisk ind i en opgave, for at få enderne til at nå sammen økonomisk, siger Peter Bruun.

Direktøren for Dansk Olieselskab, Tommy Frank, Randers, må ikke udtale sig om sagen, men har til Randers Amtsavis tidligere sagt om handelen, der blev droppet:

- Det er en meget, meget trist situation. Jeg har ikke yderligere kommentarer, jeg har underskrevet en aftale med Shell, om at jeg ikke må udtale mig, siger Tommy Frank.

Kuldsejlet Shell-køb havde penge fra Novo i ryggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce