Kulturpris til Jennumparkens Børnekor

Jennumparkens Børnekor modtager Randers Kulturpris for deres arbejde for børnekultur og ikke mindst integration. PR-foto

Kulturpris til Jennumparkens Børnekor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De har sunget for dronningen, flere ministre og borgmestre. Sidste år havde koret 10 års jubilæum, og nu modtager de Randers Kulturpris.

Randers: Hele 207 indstillinger blev nøje vurderet, og nu er vinderen fundet. Det handler om Randers Kulturpris, der uddeles hvert andet år af kommunens Sundheds-, idræts og kulturudvalg i samarbejde med Kulturelt Samvirke.

- Det vidner om, at der er et enormt højt aktivitetsniveau i kulturlivet i Randers - og det vidner også om, at det ligger rigtig mange mennesker på sinde at fejre, at kulturen lever og er vigtig - på trods af, at mange har fortravlede dage og mange gøremål, siger formand for Sundheds-, idræts og kulturudvalget, Louise Høeg (V), som er medlem af kulturpriskomiteen.

Vinderen blev Jennumparkens Børnekor, og i udvælgelsen blev der lagt vægt på, at koret er en særlig god repræsentant for børnekultur. Således skriver komiteen:

"Med afsæt i glæden ved at synge og skabe musikalske oplevelser for hinanden giver Børnekoret et livsbekræftende og stærkt nyt bud på kulturel brobygning, som også kunne kaldes integration. Koret har ofte givet koncerter, hvor børn og ældre mødes i sangen og musikken med en helt særlig glæde og rørende stemning som følgesvend. Jennumparkens Børnekor består af godt 35 børn i alderen 6-12 år, hvoraf godt 75 procent har en anden etnisk baggrund end dansk. En stor del af det musikalske afsæt tages i den danske sangskat, men ikke udelukkende. Og med til sangoplevelserne hører også sammenbindende fortællinger, skabt af korleder Birgitte Kaas Sørensen, dekorationer og kostumer, som børnene selv hjælper med at lave."

Prisoverrækkelse på kasernen

Bag koret står korleder Birgitte Kaas Sørensen, der også er leder af Jennumparkens fritidshjem. Hun bakkes op i arbejdet af pianist og orkesterleder Ulrik Damm, guitarist Morten Adelholm og tenor Ole Wind.

Randers Kulturpris overrækkes ved en reception 24. januar i Hjemmeværnets festsal på Randers Kaserne. Efter selve prisoverrækkelsen giver Jennumparkens Børnekor en kort optræden.

Kulturprisen består af et kontantbeløb på 10.000 kroner og en gave fra Kulturelt Samvirke.

Kulturpris til Jennumparkens Børnekor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce