Kulturvitaminer hjælper mod mild depression og stress

Musik er med til at skabe trivsel for ledige stress- og depressionsramte. PR-foto

Kulturvitaminer hjælper mod mild depression og stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Kommune har søsat et nyt projekt, der med musik, kunst og teateroplevelser hjælper ledige stress- og depressionsramte borgere videre.

Randers: Ledige borgere, som er ramt af stress og depression, bliver nu hjulpet efter alle kunstens regler. Sådan helt bogstaveligt. Randers Kommune har nemlig sat kunst og kultur på recept.

Det betyder, at 12 deltagere, alle visiteret af Jobcenter Randers, i et otte ugers forløb skal opleve masser af "Kulturvitaminer", der kan være med til at hive dem op til overfladen igen.

Projektet "Kultur på recept" er et pilotprojekt, som finder sted af tre omgange i 2019. Første hold har været igennem, og næste hold starter i slutningen af april. Da der er tale om et pilotprojekt, vil Randers Sundhedscenter såvel før som efter forløbet måle på deltagernes mentale sundhed og trivsel.

Kultur skaber trivsel

Det er Randers FC's Jobakademi, der står for at koordinere forløbene, der over en periode på otte uger byder på to gange to ugentlige timer med en bred vifte af inspirerende kulturelle input. Her får deltagerne samtidig mulighed for at udfolde sig kreativt.

- Det første hold har virkelig fået øjnene op for hvilke fantastiske kulturinstitutioner, Randers har at byde på. Vi har været på besøg hos Randers Kunstmuseum, på biblioteket, Håndværkermuseet, naturcentret, Finderiet, musikskolen, hos kammerorkestret og Randers Egnsteater. Ugerne har budt på oplevelser og deltagelse; kunst, sang, musik, tegning og skuespil - og ikke mindst gode samtaler om at mestre livet, fortæller forløbskoordinator Trine Wiese fra Randers FC Jobakademi.

Kulturvitaminers sundhedsansvarlige, Tue Linderoth, og udvikler Rie Andersen glæder sig over, at formålet med kurset ser ud til at lykkes.

- At vi i fællesskab, via lokale kulturoplevelser og i deltagernes fællesskab med hinanden, får sat fokus på kulturens betydning for trivsel og sundhed, synes vi er fantastisk. Vi ser meget frem til de kommende forløb og ikke mindst resultatet af den endelige evaluering af kursustilbuddet, som vi forventer at have klar sidst på året, siger Tue Linderoth.

Kulturvitaminer hjælper mod mild depression og stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce