Kvindebussen er ladet med godt humør og god kemi

Selv om der er masser af politisk uenighed mellem de seks kvinder, er der også masser af enighed. Og kemien og de gode grin er der i hvert fald også. Fra venstre er det Iben Sønderup (S), Katrine Robsøe (R), Mette Hjermind Dencker (DF), Britt Bager (V), Kirsten Normann Andersen (SF) og Charlotte Green (K). Foto: Lone Hammer Sørensen

Kvindebussen er ladet med godt humør og god kemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks kvindelige folketingskandidater har slået sig sammen og turnerer i minibus i Østjylland for at opfordre vælgerne til at stemme flere kvinder ind i landspolitik.

Randers: Seks kolleger i politik, med vidt forskellige politiske holdninger, men alligevel med ét budskab: Stem flere kvinder ind i Folketinget. Sådan en minibusfuld kom til Rådhustorvet i Randers en lørdag i myldretiden og tog en snak med vælgerne på gaden.

Der er kun 37 procent kvinder i Folketinget lige nu. Og der har aldrig været over 40 procent.

Det vil seks lokale folketingskandidater gerne gøre noget ved og måden er at bilægge alle uenigheder, fokusere på enighederne og tage ud og tale med vælgerne om at der skal flere kvinder ind.

- Vi skal have folk til at stemme personligt på en kvindelig politiker, i stedet for at stemme på listen/partiet. På den måde sikrer vi, at der kommer flere kvinder ind, lyder det fra seksmandstruppen, Iben Sønderup (S), Britt Bager (V), Charlotte Green (K), Katrine Robsøe (R), Kirsten Normann Andersen (SF) og Mette Hjermind Dencker (DF).

Spørger man dem om, hvorfor der skal flere kvinder ind i Folketinget, lyder svaret:

- Fordi kvinder kan noget andet i politik end mænd. Det er ofte de mere bløde emner, kvinderne tager op. Børnepasning, handicappede og så videre, mens mænd koncentrerer sig om økonomi og erhverv. Det er jo tit kvinder, der har omsorgsjobbene, og det er ikke tilfældigt, er buddet fra Charlotte Green.

- Og så vil det da være rart, at Folketingets sammensætning afspejler virkeligheden og er repræsenteret bedre af kvinder, indskyder Kirsten Normann Andersen.

Det er ikke nok at få flere kvinder i Folketinget, der skal også arbejdes for at flere kvinder i det hele taget bliver aktive i politik, mener de.

- Og jeg kan se med mit job med gymnasieelever, at man kan være en rollemodel som politiker. Give de unge en idé om, at de sagtens kan gå den vej, siger Iben Sønderup.

Bredt udvalg af politisk bestikkelse
Når politikere går på gaden og vil have folk i tale, er der ofte en form for bestikkelse med. Godt nok i mild form, så som karameller, bolsjer eller vingummi. Balloner til børnene med mere. Det er en god dialog-åbner.

Og ofte er opfindsomheden stor.

For eksempel byder Iben Sønderup på tændstiksæsker og beder folk tænde et lys for velfærden. Det er næsten på samme vis som i gamle dage, da tændstiksæsker med billedet af konfirmanden var et must til den store dag.

Og en ret atypisk foræring bød Liste Å på på Rådhustorvet. En hæklet vat-rondel i økologisk bomuld. Så kan man kyle sit brug-og-smid-væk vat ud for evigt og bruge den hæklede som kan genbruges.
Kommer der en kvindebus? Med kvinder der vil arbejde for at få flere kvinder i Folketingent? Den er jeg ikke inviteret med i, lyder det fra Birgitte Kehler Holst, Alternativet. Foto: Lone Hammer Sørensen
Kommer der en kvindebus? Med kvinder der vil arbejde for at få flere kvinder i Folketingent? Den er jeg ikke inviteret med i, lyder det fra Birgitte Kehler Holst, Alternativet. Foto: Lone Hammer Sørensen

Find styrken i enighederne

De seks kvinder er uenige i flere ting, rent politisk, men det afholder dem ikke fra at finde sammen.

- Det her samarbejde handler mere om, at vi i stedet finder styrken i at finde ud af, hvad vi er enige om. For der er mange ting vi er enige om, siger Britt Bager.

- Og så skal man jo som politiker kunne tale med alle og samarbejde, også selv om man ikke har samme holdning, siger Mette Hjermind Dencker.

- Og her handler det frem for alt om kemi mellem os, den har vi. Der er ikke tale om mandehørm, men ren kvindehygge, siger Katrine Robsøe.

De seks politikere knækker da også flere gange sammen i store grin, og man fornemmer, at de kan lide hinanden, og at det er sjovt at køre med i minibussen rundt om i Østjylland.

Det forestående valg har lokket flere andre politikere til Rådhustorvet denne lørdag. Det politiske bagland til de busturnerende kvinder. Men også for eksempel Alternativet er der.

Her har kandidaten Birgitte Kehler Holst ikke hørt om initiativet med kvindebussen.

- Jeg er heller ikke blevet inviteret til at køre med. Men hos liste Å har vi det princip, at der er en mand og en kvinde på kandidatlistens to første pladser. Og jeg mener også, at det er vigtigt, at sikre at flere kvindelige politikere kommer ind i Folketinget, lød det fra hende.

Da kvindebussen havde stået på rådhustorvet en times tid, kørte den videre til Auning, som var sidste stop. Så havde den også været i Aarhus, Hinnerup og altså Randers, i forsøget på at slå et slag for flere kvinder i Folketinget.

To medlemmer af Sverigesdemokratarne kom forbi DF's stand på Rådhustorvet, og så skulle der tages billeder. Foto: Lone Hammer Sørensen
To medlemmer af Sverigesdemokratarne kom forbi DF's stand på Rådhustorvet, og så skulle der tages billeder. Foto: Lone Hammer Sørensen

Kvindebussen er ladet med godt humør og god kemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce