Lærere fra Randers står bag Europas bedste undervisningsmateriale

Fra venstre: Søren Peter Sørensen, digital direktør hos Systime, Maibrit Schmitt og Soffy Langballe Løvschall, forfattere hos Systime og gymnasielærere på Randers HF & VUC. Pressefoto

Lærere fra Randers står bag Europas bedste undervisningsmateriale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften modtog gymnasielærerne Soffy Langballe Løvschall og Maibrit Schmitt fra Randers HF & VUC en guldpris for deres iBog "Kreative produktioner i dansk - en øvebog". Prisen blev overrakt på bogmessen i Frankfurt.

Randers: Det var spænding i luften, da forfatterne fra en række europæiske undervisningsforlag onsdag sad klar ved overrækkelsen af Best European Learning Materials Awards (BELMA) på bogmessen i Frankfurt. Her skulle de bedste undervisningsmaterialer i Europa for skoleåret 2017/2018 kåres.

Blandt de fremmødte var Soffy Langballe Løvschall og Maibrit Schmitt. Til daglig underviser de begge på Randers HF & VUC, og sammen har de udgivet en iBog på forlaget Systime, som sætter fokus på skriveglæde og sprog i danskfaget gennem en række øvelser.

Da juryen nåede til kategori 4, undervisningsmateriale til målgruppen gymnasieelever, var det to stolte forfattere, som kunne rejse sig og modtage en førstepræmie i form af Guld-prisen samt et velfortjent bifald.

Soffy Langballe Løvschall og Maibrit Schmitt er begge erfarne gymnasielærere, og de har med succes ladet deres elever arbejde med kreative produktioner i dansk. Produktionerne spænder bredt fra noveller, nyhedsartikler og digte til tidslinjer, interviews og fotocollager, som eksempelvis kan involvere tuscher, lim og sakse.

- Når rammerne er tilstede, får alle elever mulighed for at komme til orde, udtaler forfatterne og fortsætter:

- Ved at lade eleverne arbejde med produktioner, bliver de fortrolige med danskfagets genrer, de får en følelse af ejerskab og bliver bedre til at analysere tekster.

I udgivelsen lægges der stor vægt på at hjælpe både undervisere og elever godt i gang med kreative produktioner i danskfaget. iBogen rummer derfor en udførlig vejledning til læreren om, hvordan arbejdet med øvelserne kan gribes an, og til eleverne findes introduktioner, som hjælper dem til at forstå formålet med øvelserne.

LOHF

Lærere fra Randers står bag Europas bedste undervisningsmateriale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce