Læsepatrulje gør skoleelever til bedre læsere

Fra venstre: Signe Liv Callisen, Sofie Frydensberg og Emil Fangel Kahr - alle fra 4.D på Kristrup Skole og en del af læsepatruljen. PR-foto

Læsepatrulje gør skoleelever til bedre læsere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Kristrup Skole i Randers har de fundet en metode, der ikke kun gør eleverne til dygtige læsere, men som også gør dem mere glade og motiverede læsere.

Randers: Folkeskolerne i Randers Kommune har stort fokus på at gøre eleverne til dygtige læsere. På Kristrup Skole i Randers har de fundet en metode, der ikke kun gør eleverne til dygtige læsere, men som også gør dem til mere glade og motiverede læsere. Metoden går ud på at uddanne elever til en læsepatrulje.

På Kristrup Skole i Randers har eleverne i 4. klasse de seneste seks uger været i gang med et intensivt læseforløb. Her har de gennemgået en miniuddannelse, hvor de har lært at mestre forskellige højtlæsningsteknikker, som de skal bruge som skolens læsepatrulje. Et koncept, der styrker elevernes motivation for læsning.

- Jeg kan både se og mærke, hvor meget børnene allerede har fået ud af det her forløb. Motivation kan være en svær størrelse at måle på, men ud fra mine observationer er der ingen tvivl om, at børnene har fået styrket deres begejstring for at læse. Samtidig har de fået et stort skud selvtillid, og så er de også blevet endnu dygtigere læsere, siger Bitten Nørgaard Mikkelsen, læseaktør på Kristrup Skole.

En miniuddannelse

Læsepatruljen består af elever fra 4. klasse, der har gennemgået en miniuddannelse, som har rustet dem til at blive en del af læsepatruljen. Læsepatruljen har netop holdt sin første forestilling, hvor eleverne har læst højt af en bog for skolens 0. klasser.

- Det var virkelig nervepirrende at skulle læse højt for 0. klasserne. Og nu er jeg så glad for, at vi har gjort det. For hvis man kan læse højt for to klasser, så kan man læse højt for alle. Det er ligesom med en cykel. Når først man har lært det en gang, så glemmer man det ikke igen, siger Emil Fangel Kahr fra 4.D på Kristrup Skole, som er en del af læsepatruljen.

Han fortsætter:

- De klappede, før lærerne gjorde det, og roste os så meget bagefter. Det har helt klart givet mig mere selvtillid. Nu ved jeg jo godt, at jeg kan.

Folkeskolerne i Randers Kommune har stort fokus på læsning. Derfor har de alle tilknyttet en læseaktør, som har afsat hver onsdag til at arbejde med at styrke elevernes læsekompetencer.

Læsepatrulje gør skoleelever til bedre læsere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce