Løbet måske kørt for Flodbadet Randers: Den politiske vilje mangler

hele havne-området omkring flodbadet, set lidt fra oven af. Ill. Randers Arkiteksen

Løbet måske kørt for Flodbadet Randers: Den politiske vilje mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Begejstringen over at få foræret et flodbad mod selv at afholde driftsudgifterne er behersket på den politiske arena her forud for budgetforhandlingerne, der lurer lige om hjørnet.

Randers: Det er absolut ikke sikkert, at Randers Kommune vil tage imod en gave til 30 mio. kr. For gaven kræver også drift og vedligeholdelse på årligt 2,7 mio. kr. Og de penge er der ikke den helt store vilje til at finde forud for budgetforhandlingerne i næste uge.

- Flodbadet kommer kun, hvis Randers vil det. Mange siger, det er en god idé. Men politikerne skal vise vilje til at ville det her, siger Morten Arnesen, der er formand for Flodbadet Randers.

Men flere partier er ikke så hooked på ideen, at de har den som første prioritet. Det største parti, Socialdemokratiet, har flodbads-projektet med i tasken, men det er ikke det første, der ryger på bordet, når budgetforhandlingerne går i gang.

Partiets ordfører, Steen Bundgaard siger:

- Der er rigtig mange ønsker til budgettet. Flere end 10 gange så mange, som der er penge til. Så det afhænger i høj grad af forhandlingerne, om flodbadet kommer med. Det er kernevelfærd som skole, børn og ældre, der har vores højeste prioritet. Så må det andet komme alt efter, hvordan forhandlingerne forløber, siger Steen Bundgaard og tilføjer, at situationen ville være en anden, hvis ikke Hal 4 var blevet vedtaget i det gamle byråd.

- Hvis vi havde ventet med den hal, ville der have været lån frie til eventuelt driften af flodbadet, mener han.

Partifællen, borgmester Torben Hansen, præciserer:

- Flodbadet er en del af budgetforhandlingerne på linje med andre store ønsker som eksempelvis Dronningborg Hallen, Kulturhuset m.m. Der er driftsudgifter forbundet med flodbadet, men der skal ikke herske tvivl om, at jeg synes, det vil være attraktivt for Randers. Men penge og planlægning skal også passe, siger Torben Hansen og tilføjer:

- I efteråret 2019 kommer der en helhedsplan for Byen til Vandet.

Det er kernevelfærd som skole, børn og ældre, der har vores højprioritet. Så må det andet komme alt efter, hvordan forhandlingerne forløber,
Steen Bundgaard (S)

Venstre er begejstret

Derimod er byrådets andet store parti, Venstre, begejstret for flodbads-konceptet og vil presse på for at få skaffet de 2,7 mio. kr. til driften.

- Flodbadet Randers har høj prioritet hos os. Vi vil meget gerne være med til at finde midler til finansieringen af badet, understreger Louise Høeg.

- Vi ser det som en rigtig god kickstarter for udvikling af havneområdet og Byen til Vandet. Og så er det jo et initiativ, der er for alle borgere. Helt gratis. Både sommer og vinter. Projektet forskønner området og er en gave til alle. Det synes vi, er vildt godt.

Mogens Nyholm (R) er mere nølende. Partiet er betinget positivt. På den ene side er det et godt initiativ - på den anden må det ikke stjæle midler fra eksisterende aktiviteter.

- Hvis vi stod og skulle vælge mellem at gi' penge til flodbadet og skære tilsvarende i Værkets tilskud, så vælger vi flodbadet fra. Vi er positive, men det er ikke en garanti for, at vi stemmer for flodbadet. Det afhænger af de andre punkter i budgettet.

Nyholm ved også godt, at det har endda rigtig lange udsigter, hvis ikke finansieringen af driften kommer med i 2019-budgettet.

Måske er placeringen forkert

Både socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er usikre på, om badets placering er i overensstemmelse med planlovens bestemmelser.

- Hvis vi skal stemme for, skal planloven være på plads. Og vi skal også være sikre på, at placeringen er den helt rigtige. Vi vil ikke være med til at give penge til noget, der måske skal flyttes om nogle år, siger Frank Nørgaard.

- Det er let at sige ja-tak til en gave. Men den er ikke gratis. Den giver kommunen udgifter i form af drift. Jeg frygter, at det kommer til at koste kommunen mange penge, hvis flodbadet pludselig skal flyttes et andet sted hen på grund af den fremtidige udvikling på havnen - uanset om man siger, at det er et mobilt anlæg. Vi vil ikke spænde ben for udviklingen.

Til dette siger Morten Arnesen:

- Vi har ønsket at skabe et byrum ved vandet. Det er mobilt og låser derfor ikke for noget. Vi ser gerne, at politikerne snart beslutter sig. Vi kan ikke blive ved med at holde fondene hen med snak. Hvis politikerne ikke vil ha' flodbadet, så er det ok for os, selvom vi selvfølgelig synes, det er en rigtig god idé. Vi har jo brændt for den. Det er derfor, at 35 mennesker har arbejdet for at udvikle ideen, siger han og understreger, at politikerne skal træffe deres beslutning på et oplyst grundlag.

- Derfor undrer det os nok, at ingen har bedt om yderligere belysning af projektet, efter at vi har afleveret det til kommunen først på året, siger Arnesen.

Det er et år siden, at Flodbadets bestyrelse henvendte sig til nogle af de store fonde, der har haft projektet liggende i et år. Men de vil ikke bevilge sammenlagt 30 mio. kr., hvis ansøgerne ikke kan stille med en garanti på, at kommunen vil betale driften af anlægget.

Løbet måske kørt for Flodbadet Randers: Den politiske vilje mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce