Løfte: Randers Ugen 2016 bliver ekstra festlig

Under Randers Ugen er de randrusianske gader i midtbyen præget af blandt andet gadeteater, som tiltrækker mange mennesker. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Løfte: Randers Ugen 2016 bliver ekstra festlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planlægningen af Randers Ugen 2016 er godt i gang, og blandt de nye tiltag er »Barrel Art design«, hvor 40 vintønder kommer under kunstnerisk behandling.

Allerede nu er forberedelserne til næste års Randers Ugen godt i gang. Når festugen løber af stablen fra 12. august og ti dage frem, er det fyrretyvende gang, det sker.

Og ifølge eventchef i Randers Kommune, Mette Bertelsen, kommer der flere nye tiltag ved jubilæet næste år.

En af nyskabelserne bliver »Barrel Art Design«.

»Vi bidrager for eksempel med et arrangement ved navn »Barrel Art Design«, hvor 20 professionelle kunstnere og 20 amatører inviteres til at udfolde sig kreativt og kunstnerisk på tomme vintønder i samarbejde med Glud Vin. Til Randers Ugen udstilles de 40 tønder, der på ugens sidste dag bliver bortauktioneret. Overskuddet går til kultur events i Randers lavet af unge og for unge kulturskabere,« siger Mette Bertelsen, der lover, at Randers Ugen i 2016 bliver ekstra festlig, sjov og anderledes.

Ifølge Eventchefen er der allerede nu nye projekter i støbeskeen i samarbejde med borgerne og de lokale organisationer, der skal sikre, at Randers Ugen 2016 bliver en fantastisk folkefest.

»Den kronjyske fest har det særlige kendetegn, at aktiviteterne er drevet af et stort engagement blandt borgerne, byens kulturinstitutioner, foreninger og virksomheder. Randers Ugen rummer musik, kunst, sport, teater, gastronomi og meget mere,« fortæller Mette Bertelsen, eventchef i Randers Kommune.

Men det er ikke bare indholdet, der støves af næste år.

På byrådsmødet 7. december blev en ny ledelsesstruktur for Randers Ugen godkendt.

Fremover vil der være en bestyrelse med plads til borgmester og kulturudvalgsformand fra den politiske verden, mens de sidste fem bestyrelsespladser besættes af håndplukkede folk udefra.

Programmet til festugen bliver dog stadig samlet og koordineret af Randers Eventsekretariat, og i de senere år har Randers Ugen årligt haft mere end 500 arrangementer.

»I anledning af jubilæet opfordrer Randers Eventsekretariat randrusianerne til at tænke nyt, ambitiøst og gerne i spektakulære elementer. Foreninger, virksomheder, institutioner og private borgere i hele kommunen - alle der har lyst, og alle der har en idé - kan blive arrangør i Randers Ugen 2016,« siger Mette Bertelsen.

Randers Ugen er netop kendetegnet ved , at det er borgere, foreninger og kulturaktører, professionelle som amatører, der står bag de mange arrangementer i løbet af ugen.

Randers Ugen har ikke et overordnet tema, det er de forskellige genre, der skaber rammen for festugen. Musik, teater, kunst og sport bidrager dog med de fleste arrangementer.

Løfte: Randers Ugen 2016 bliver ekstra festlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce