Lokal butik med gratis briller og synsprøver til socialt udsatte og hjemløse

Nils Segalt i stolen hos chefoptiker Lasse Büttner: "Det viste sig, at jeg ikke kunne nøjes med et par bedre læsebriller". Foto: Mathias Fredslund Hansen

Lokal butik med gratis briller og synsprøver til socialt udsatte og hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kø foran brillebutikken Smarteyes i Brødregade op til åbning tirsdag morgen, da butikken gratis uddelte briller til borgere, der ikke selv har råd til briller.

RANDERS: Brillebutikken Smarteyes i Brødregade i Randers havde sat tirsdagen af til synsprøver og valg af brillestel for en helt særlig gruppe borgere. Udsatte og hjemløse kunne denne dag gratis få undersøgt synet, og som oftest også få betilt et par briller. Og allerede inden butikken slog dørene op, var en lille kø på plads i gågaden.

Blandt dem Daniel Friis (37), der havde ladet sig lokke af tilbuddet om gratis synstest og gratis briller.

- Jeg har faktisk haft problemer med synet de seneste 30 år, men bortset fra en periode for en halv snes år siden, har jeg klaret mig uden briller. Men jeg får dårligere og dårligere syn, og nu er jeg ved at have svært ved bare at læse avisen. Men med de seneste 12 år på bistandshjælp har jeg ikke bare har kunnet gå ud og købe et par briller, siger han.

Når socialt udsatte og hjemløse skal have tjekket deres syn, skal de frem og tilbage mellem optiker og kommune mange gange for at få dokumenteret deres behov. Det er et orienteringsløb, som mange ganske enkelt ikke har overskud til.
Lasse Büttner, chefoptiker Smarteyes Randers.
Hansine Marcussen leder efter det helt rigtige brillestel, hjulpet af optiker Mia Dorf. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Hansine Marcussen leder efter det helt rigtige brillestel, hjulpet af optiker Mia Dorf. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Travl dag

- Det er tredje år, vi gennemfører sådan et arrangement. Og vi ved, at vi får en travl dag, siger chefoptiker Lasse Büttner fra Smarteyes.

Han forventer, at omkring 50 af Kirkens Korshærs brugere vil komme i butikken i løbet af dagen. Og Kirkens Korshær, som Smarteyes samarbejder med om arrangementet, sørger så for, at de ikke alle kommer på en gang.

- Vi har ikke selv nogen bookinger af andre kunder i dag, og på et skilt udenfor butikken gør vi opmærksom på, at "almindelige" kunder lige i dag må indstille sig på en lidt længere ventetid.

Og selv om Kirkens Korshær styrer strømmen af gæster i butikken, kan kunderne ikke undgå i hvert fald korte ventetider.

- Og så er det ikke sådan, at når vi når lukketid, er kassen smækket i for i år. Hvis der er kunder med en adgangsbillet fra Kirkens Korshær, der ikke er nået at komme til, kan de bare komme en anden dag, siger Lasse Büttner.

Ingen bøvl

- Har du dit sygesikringskort med? Ellers klarer vi os bare uden, lyder det i butikken.

En af de store fordele for mange af kunderne sådan en dag er netop, at de bare kan møde op i butikken.

- Når socialt udsatte og hjemløse skal have tjekket deres syn, skal de frem og tilbage mellem optiker og kommune mange gange for at få dokumenteret deres behov. Det er et orienteringsløb, som mange ganske enkelt ikke har overskud til, siger Lasse Büttner.

Nils Segalt er en af de mange kunder, der benytter sig af det fine tilbud fra Smarteyes.

- I dag bruger jeg et par billige læsebriller, men jeg håber da, at jeg kan få et bedre syn med et par rigtige briller. Om jeg så skal have flere styrker i glassene, må optikeren vurdere, siger han.

Og efter at have været en tur i synsprøvestolen lyder dommen da også, at Nils Segalt ganske rigtigt har brug for flerstyrkeglas i brillerne. Derefter er opgaven bare at vælge de stel i butikken, som han bedst kan lide.

Smarteyes betaler

- Og er er der frit valg på alle de stel, vi har, fortæller Lasse Büttner.

Uddelingen af briller er finansieret af butikskæden, som i alle landets Smarteyes-butikker i løbet af de seneste par år har uddelt briller til udsatte og hjemløse for over to millioner kroner. Og det er ikke kun brugerne af Kirkens Korshær, der har glæde af de gratis briller.

- Vi ved, at ingen kan hjælpe alle, men vi tror samtidig på, at alle kan hjælpe nogen. Som virksomhed har vi valgt, at vi gerne vil gøre noget for nogle af Danmarks mest udsatte. Glæden ved brilleuddelingerne spreder sig som ringe i vandet og bringer både glæde, stolthed og en følelse af medborgerskab med sig. Det har stor værdi for vores medarbejdere, siger Lasse Büttner.

- Synet er afgørende for at du kan orientere dig i verden. Vi møder flere, som ser dårligt, men som hverken har råd eller ressourcer til at gøre noget ved det. De får ikke den hjælp, de har brug for i vores sundhedssystem, så brilleuddelingerne er en stor, ja en kæmpestor gave, siger Mette Bladt Clausen, der er souschef i Kirkens Korshær i Randers.

Lokal butik med gratis briller og synsprøver til socialt udsatte og hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce