Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Madfestival fortsætter næste år

Kokke- og Restaurantskolen serverede blandt andet lækker græskarsuppe med bacon og karry, da Romalt Aktivitetshal søndag var rammen om en madfestival. Det bliver ikke sidste gang, der holdes denne type arrangement i hallen. Foto: Lars Rasborg


Madfestival fortsætter næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Romalt madfestival udvides i 2017, så der bliver aktiviteter i tre dage for både skoler, producenter og publikum i hallen.

Friskkværnet kaffe. Lokalt avlet vin. Hindbærmoussé. Varmrøget laks. Vietnamesiske forårsruller. Ristet melorm.
Man spiser da lama, zebra og krokodille

Der var noget for enhver smag på dette års udgave af madfestivalen i Romalt. Publikum strømmede til, og Pia Nielsen, der er tovholder på festivalen, er rigtig godt tilfreds med opbakningen fra både producenter og gæster.

»Sidste år, der var første år med festivalen, havde vi 34 stande. I år er der 53«, fortæller hun.

På grund af den store tilgang i stande havde arrangementet bredt sig fra aktivitetshallen og ud på de grønne arealer ved siden af, hvor der blandt andet blev serveret helstegt gris og røget fisk.

»Næste år vil madfestivalen i Romalt strække sig over tre dage«.

Torsdag 21. september vil der være et innovativt arrangement rettet mod fødevareproducenter, universiteter og andre, der arbejder på at udvikle madvarer. Om fredagen åbnes der op for, at skoler kan deltage og sætte fokus på madspild, fremtidens fødevarer og andre emner.

Henter inspiration

Lørdag 23. september holdes der madfestival for forbrugerne, som det har været tilfældet i år og sidste år.

Her kunne man blandt andet smage ny-ristet melorm, serveret af biologer fra Randers Regnskov.

»Det smager fint, lidt sprødt«, mente Karin Mikkelsen, der var med familien til madfestival.

»Jeg synes det er et rigtig godt initiativ. Man kan virkelig hente inspiration til at lave mad på nye måder«, mente hun.

Der var også helt nye typer fødevarer med på festivalen.

Blandt andet Camelina olie, som i følge producenten Frank Miezenbeek er særlig sund, fordi den har et højt indhold af Omega 3 fedtsyrer. Han dyrker selv Camelinefrøet, der er i familie med raps, på markerne på familiens gård i Vensyssel.

»Det er helt nyt i Danmark, så det er en udfordring«, understregede Frank Miezenbeek.

Blandt de mange stande var der en hel del lokale producenter. Blandt andet J. P. Christiansen, der står bag det lokale vinmærke Højvang.

Lokalt avlet vin

Han dyrker økologiske druer i det sydøstlige Randers, hvor 700 vinstokke på en sydvendt skråning danner basis for vinproduktionen.

»Vi har da solgt lidt, men håber også på at vi bliver lidt mere kendte hos forbrugerne og måske får kontakt til restauranter, der vil aftage vores vin«, siger J. P. Christiansen. Han har dyrket vin siden 2007, og indrettede i 2009 et vineri på husmandsbruget på Eriksborgvej.

Mange af de besøgende på festivalen benyttede også lejligheden til at indgå aftaler om nemmere indkøb i fremtiden. Blandt andet den lokale virksomhed Guldsmedgaard og Aarstiderne havde tilbud på måltidskasser.