Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Man spiser da lama, zebra og krokodille

Lama, zebra, struds og krokodille var blandt de dyr, der var kokkereret på fra gårdbutikken Bakkjærsminde. Her ses Tove Schou og Jan Sohn ved kødgryderne. Foto: Morten Dueholm

Man spiser da lama, zebra og krokodille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når folk tropper op i og udenfor Romalt Aktivitetshus er der noget at smage på, både mad og drikke, noget at tænke over, og en hel masse at købe. Det er tredje gang, der holdes Madfestival på stedet.

Romalt: Allerede udenfor Romalt Aktivitetshal afslører den krydrede duft, at her laves der lækker mad lørdag formiddag. Og går man nærmere de omkring 15 stande udenfor, så fanger øjne og næse straks noget meget eksotisk. Krokodille i vinaigrette, lama i selleri, struds i tyttebærsovs, zebra i mangosovs. Med flere specialiteter.

Det er slagterparret Knud og Tove Schou fra Laurbjerg, der er en forbi med deres lækkerier fra gårdbutikken Bakkjærsminde. Gemalen er godt nok lige en smut hjemme for at lave mere mad, mens Tove Schou og Jan Sohn tager sig kærligt af de mange, der har mod på at smage ret anderledes kød.

- Det kom sig af, at vi havde fundet ud af, at folk gerne ville købe noget specielt til nytårsaften. Og så udvidede vi med noget forskelligt, eksotisk kød. Og det er bare blevet mere og mere. Vi sælger især fra nettet og især til København og Sjælland, fortæller Tove Schou, der tilføjer, at de har fundet en god leverandør i Nordjylland, der leverer det specielle kød.

Galleri: Kokkeelever prøvede kræfter i krigskøkken

Mad har folks interesse

En travl arrangør, Pia Nielsen, fra Ask Why, fortæller, at der i år er omkring 60 udstillere, mens der sidste år var omkring 4000 gæster, der lagde vejen forbi.

- Så mad er noget, der har folks interesse. Man kan også se, at mange er interesseret i både specialiteter, altså dét, man ikke lige finder i supermarkedet, men også løsninger til den travle familie med måltidskasser, fortæller Pia Nielsen.

Hun har i øvrigt også gang i at få lavet et permanent sted for streetfood i Randers, og det er snart ved at være på plads. Det bliver med en videreudvikling af konceptet streetfood, for der arbejdes på at lave både take-away og udbringning.

Tilbage til madfestivalen i Romalt, hvor den første stand i hallen er elever fra Tradium i hotel-, køkken og restaurationsfagene. Ni elever skiftes til at uddele smagsprøver til gæsterne og fortælle om grundforløbet på uddannelsen gastronom, tjener og ernæringsassistent.

- Vi har lavet mad nok til 1000, blandt andet rødbedesuppe og kartoffelmadder, så kom bare an, lød det fra faglærer Janni Tommerup, Tradium.

 

Retroting og måltidskasser

Jesper H. Petersen fra Loppegaragen i Assentoft var også at finde på madmessen. Han havde fundet loppefund, genbrugsvarer og retroting frem, der for langt hovedpartens del havde noget med køkken eller mad- og vinlavning at gøre.

- Vi var blevet inviteret med, og det synes vi var en god måde at vise tingene frem på. Prøv for eksempel at se det gamle fjernsyn, jeg har lavet om til bar, hvor man kan se gennem fra begge sider. Det er sjovt at gå at lave sådan noget, og vi lærer også gerne vores børn, at vi skal passe på tingene og genbruge dem, ellers vil gamle ting og sager forsvinde for evigt, siger Jesper H. Petersen.

Ved siden af Loppegaragen havde standen "Den grønne Asparges" indfundet sig. Kenneth Sønderby fortalte, at gæsterne gerne vil i tale, især, når der er smagsprøver på disken. Så det var der. En dejlig bulgursalat, som et eksempel på, hvad en måltidskasse kan indeholde af råvarer.

Garn, honning og pølser

Produktionsskolen Mimers Brønd var forbi med garn, honning og hjemmelavede okse- og fårespegepølser. Af god kvalitet, må det siges.

Der var hundemad, nakkemassage, keramik af sjette generation Kähler, nemlig Signe Kähler fra Randers, delikatesser fra Tanja Madsen fra Laurbjerg, øl fra Randers Bryghus, og meget, meget mere.

En lille familie, der for ikke så lang tid siden er flyttet til Romalt, havde været så heldig at have vundet to fribilletter i den lokale Rema-butik.

- Men jeg tror nu, at vi havde været her alligevel for at se, hvad det var for noget. Nu går vi bare og kigger og så har vi én, der meget gerne vil ud i hoppeborgen, siger Cecilie Lund, der sammen med Casper Noes og deres piger, Laura på fire år og lille Sofie på fem måneder, var kommet på mad- og delikassekiggeri med mere.