Markant flere kvinder i byrådet i Randers

I valgkampen kæmpede kvindelige kandidater sammen om at få flere kvinder valgt ind i byrådet, Og det lykkedes. Der er kommet 40 procent flere kvinder i Randers Byråd. Arkivfoto

Markant flere kvinder i byrådet i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindelige kandidater i Randers har i valgkampen agiteret for, at der er brug for flere kvinder i byrådet. Og vælgerne er tilsyneladende enige. I hvert fald er antallet af kvinder steget med 40 procent i det nye byråd.

Randers: I byrådet sidder der i øjeblikket ti kvinder ud af i alt 31 byrådsmedlemmer.

Fra nytår vil 14 kvinder have plads i byrådet i Randers. Det er især hos Socialdemokratiet, at kvinderne har erobret pladser. De tre kvinder, der i dag sidder i byrådet, fortsætter. Desuden er Anne Hjortshøj, Karen Lagoni, Lise-Lotte Leervad Larsen, Pia Moldt,og Liselotte Frier Pedersen valgt for Socialdemokratiet.

Beboerlisten er gået fra tre mandlige medlemmer af byrådet til ét i det kommende byråd. Til gengæld har Enhedslistens Frida Valdbjørn Kristensen fået plads i byrådet.

I valgkampen har kvindelige kandidater på tværs af partier og lister stået sammen om at opfordre til, at man stemte på en kvinde. Blandt andet fordi kvinderne i byrådet ikke mundhugges og har svært ved at samarbejde.

Flere kvinder i byrådet
I det nuværende byråd er der ti kvinder.Fra 1. januar 2018 er 14 ud af 31 byrådsmedlemmer i Randers kvinder.

Kvinder på tværs

De kvindelige kandidater stod blandt andet sammen om kampagnen "Kvinder på tværs", hvor kandidaterne i en bus kørte rundt til forskellige byer og bydele med deres budskab om at få flere kvinder valgt ind i lokalpolitik i Randers.

Det har tilsyneladende givet resultat hos vælgerne.

Socialdemokraten Iben Sønderup er en af de politikere, der har været meget aktiv i bestræbelserne på at få flere kvinder valgt i byrådet.

- Det er spændende, hvad det kommer til at give. Det bør jo betyde et bedre samarbejde, det er i hvert fald, hvad vi sagde i vores kampagne. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet i det nye byråd, siger hun.

Markant flere kvinder i byrådet i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce