Master Fatman fester med Randers Kammerorkester

Morten Lindberg understreger betydningen af nærvær og kærlighed. Arkivfoto:


Master Fatman fester med Randers Kammerorkester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårskoncert. Den trivelige entertainer og musiker skal med de klassiske musikere på rejse i såvel Sibelius? som tangoens univers. Den kosmiske konferencier skal formidle kontakt mellem musik og publikum og i øvrigt bidrage til fest og farver.

Han er underlig svær at sætte i bås. Alene navnet giver et væld af muligheder.

Hvad skal jeg kalde dig. Master Fatman eller Morten Lindberg?

»Det må du helt selv om. Du kan også kalde mig for Tykke, Tykkesen. Tykmesteren. Du bestemmer selv,« lyder det elskværdigt fra manden, der er kendt for sine store, sorte bakkenbarter og sine spraglede gevandter, der slår Jacob Haugaards med flere længder.

Nå, men så kalder jeg dig for Morten.

»Fint for mig,« siger manden, der også rent musikalsk er svær at placere.

Han spiller bas. Han synger. Han er DJ. Han er entertainer.

»Men det er jo ikke fordi jeg er en stor musiker eller sanger,« lyder det ærligt og beskedent fra manden med det bamsede korpus.

Alligevel finder vi ham på den danske musikscene enten i centrum eller langt ude i periferien Aldrig i mainstream. Kun lige når det gælder dans, hvor han i en sæson strøg ind på TV2's dansegulv i Vild med Dans. Ellers ligger mainstream ikke lige til Morten med kosmisk kærlighed og peace and understanding i den mentale bagage.

Du virker som et både elskværdigt og rummeligt menneske? Er det rigtigt vurderet?

»Tja. Det tror jeg nok. Jeg hader grænser. Uanset i hvilken sammenhæng. Og jeg kan godt li' mennesker. Bygger selv på venlighed og kærlighed«, siger Morten, der egentlig godt kan li' at ligge ned og spise, ligesom han beretter om sin forkærlighed for citronmåner. Emmerys. Flere hundrede har han foreløbig købt.

Morten Lindberg er hyret til at optræde som konferencier til Randers Kammeroreksters populære nytårskoncerter i begyndelsen af 2015.

Han glæder sig til samarbejdet med de klassiske musikere.

»Superfedt«, lyder kommentaren.

Nu ligger klassisk musik ham ikke fjernt, selvom vi oftest forbinder ham med musik, der læner sig op af pop og disko.

»Jeg er vokset op med klassisk musik. Da min far døde for nogle år siden, arvede jeg 60 flyttekasser med LP'er. Allesammen klassisk musik«.

Den viden bliver der også brug for, når han står ud med kammerorkestret, hvis første del er musik af Sibelius, hvor Morten Lindberg bidrager med at genfortælle kærlighedshistorien »Peleas og Melisande«, som Sibelius har skrevet musik til. Det er en Romeo & Julie-variant.

Hvad kan publikum ellers forvente af deres kosmiske konferencier?

»Altså. Vi har jo lagt nogle rammer. Men jeg vil sige, at alt kan ske. Jeg er åben og meget til stede i nu'et«.

Hvad, for eksempel?

»Hvis nogle af kvinderne blandt publikum for eksempel har gjort ekstra meget ud af deres hår, så vil jeg helt sikkert bruge det i showet«.

Desuden lover han, at man i koncerten griber om tilværelsens store, basale følelser som kærlighed, sorg, vrede.

»Det skal nok blive super-hyggeligt. For livet skal være en fest,« siger han.

Hvad med dit eget liv. Er det også en fest?

»Ja. Det vil jeg mene. Eller jeg bestræber mig på at gøre det til en fest. Livet er fantastisk smukt. Jeg prøver på at leve mit liv både spændende og indholdsrigt«.

Han siger i samme forbindelse, at penge som sådan ikke interesserer ham.

»Tilværelsen skal ikke bare handle om at tjene penge. Jeg skal ikke køre rundt i en dyr bil. Vil hellere bruge pengene på rejser. Ud og opleve nyt. Så oplever jeg også, hvor højt jeg elsker Danmark. Meget højt. Det gør jeg virkelig«.

Han fortæller også, at nogle af rejserne går til Mozambique.

»Der bor vi en pæn del af tiden. Min kone stammer fra Mozambique« siger han om sin afrikanske kone, der måske også er årsag til, at han på det personlige plan tror på et godt og lyst 2015.

»Vi venter barn. I det nye år,« siger Morten, der hermed bliver far til tre.

»Hvordan tror du, 2015 vil forme sig?

»Det bliver ekstremt superfedt. Jeg er overbevist om, at det vil gå op for folk, hvad der betyder noget. Og så vil verden jo ændre sig. Til det bedre,« lyder den noget hjemmestrikkede løsning på klodens og menneskehedens problemer.

For han er jo også en kendis, der aldrig har lagt skjul på, at verdens goder er ulige fordelt.

Hvad gør du selv for at gøre tilværelsen for dig selv og dine nærmeste bedre?

»Generelt har folk for travlt. Man skal gi' sig tid til hinanden. Rejse. Opleve,« lyder det fra manden, der her i december farer rundt som en skoldet.

»December måned er i min branche altid travl. Her går det altid løs. Men jeg vil da gøre mit bedste for at skabe ro og harmoni. Jeg prøver altid på at være nærværende i nu'et,« siger Morten Lindberg, der med humor og kærlig satire har indtaget en særlig plads i dansk musikliv.

Og uanset om han er i den klassiske afdeling eller den for jazz eller pop, så udviser han altid ægte kærlighed til musikken, sideløbende med sine meninger om, hvordan en bedre verden bør indrettes med god karma og positiv energi.

Master Fatman fester med Randers Kammerorkester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce