Medie: Youtuber fra Randers filmer, mens han kører bil

Modelfoto: Iris/Scanpix

Medie: Youtuber fra Randers filmer, mens han kører bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der foregår ulovligheder i bilerne, når bilisterne filmer, mens de sidder bag rattet. Og når kendte og youtubere gør det, spredes det som en steppebrand på de sociale medier.

Randers: Med den ene hånd styres bilen og med den anden filmes der. Kendte danskere og youtubere med flere hundrede tusinde følgere på sociale medier lægger videoer på nettet, hvor de både kører bil og videofilmer samtidigt. Det skriver DR Nyheder.

Handlingen er både ulovlig og dybt problematisk, fortæller Rådet for Sikker Trafik.

En af dem, der har gjort det, er Alexander Husum, Randers. Han er 21 år og en af Danmarks absolut største Youtube-stjerner med 334.000 følgere.

I en video fra juli i år viser han sin nye bil frem og kører en tur i den, mens han filmer. Det er tydeligt, at kameraet er i bevægelse, og der sidder ingen på passagersædet. I videoen snakker han også med sin ven, der angiveligt ligger i bagagerummet.

Alexander Husum fortæller til DR gennem sin manager, at han ikke ønsker at deltage i et interview eller at svare på nogen spørgsmål.

De er rollemodeller

- De skal forestille at være rollemodeller, og det er da fuldkommen forkasteligt, hvis de risikerer deres eget og især andres liv, fordi de skal promovere sig selv, fortæller Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik til DR Nyheder.

Han forklarer, at det er problematisk, at man har fokus på alt andet end det at køre bil.

Og uopmærksomhed er en stor og stigende faktor i trafikken, som fører til, at mange bliver slået ihjel og alvorligt såret.

Håndfri brug af telefonen er lovligt. Men med det samme, man betjener telefonen med hånden, er det strafbart, og regeringen lægger i øjeblikket op til en skærpelse af straffen, hvor man fremover vil få et klip i kørekortet for mobilbrug.

Randers Amtsavis har også forsøgt at få en kommentar fra Alexander Husum, men uden held.

Medie: Youtuber fra Randers filmer, mens han kører bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce