Michael Falch med dynamik og karisma

Michael Falch koncert i Ridehuset på Værket.

Michael Falch med dynamik og karisma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 60-årige sanger bliver bedre og bedre og var i absolut topform ved koncerten i Ridehuset

Anmeldelse: Hvad kan man egentlig forvente af en sanger og musiker, der netop har rundet de 60 år, og som siden debuten i 1980 har udsendt mere end 20 albums - enten som en del af Malurt eller (siden 1985) i eget navn? Engagement og vildskab - eller tilbagelænet magelighed? Kreativitet - eller konformitet? Selvtilstrækkelighed - eller nærvær?

For de knap 500 tilskuere til koncerten torsdag aften i Ridehuset/Værket med Michael Falch og DÉT BAND var svaret ret så enkelt: knald på fra første sekund, masser af entusiasme og udstråling, tæt og dygtigt sammenspil med plads til guitarekvilibrisme og ikke mindst en både dynamisk og karismatisk Michael Falch, der stadig har så meget godt at byde på. Kort sagt: alt det gode!

Det er store ord og noget af en påstand, men det er svært at forestille sig, at Michael Falch nogensinde har været bedre, end han er netop nu. Han sprudler af musikalsk overskud og spilleglæde, og han udfordrer konstant sig selv og sit publikum - både med de mange nye og velkomponerede numre men også med nyfortolkninger af klassikerne fra hans lange karriere i allerforreste række.
Han er en formidabel god performer og befinder sig som en fisk i vandet - der helt fremme på scenekanten. Han er opmærksom på publikum og dets reaktioner, som han oftest møder med kvikke replikker.
Det kammer aldrig over eller bliver plat - men får i stedet aftenen til at virke endnu mere personlig, nærværende og intim.

Michael Falch koncert i Ridehuset på Værket.
Michael Falch koncert i Ridehuset på Værket.

Pludselig alting samtidig

En pompøs intro banede vejen for "Mod indre uro", der også er startnummeret på det helt nye og meget interessante album "Pludselig alting samtidig". Sangene herfra kom heldigvis som forventet til at spille en helt central rolle - med syv af slagsen på sætlisten.

Allerede efter den fjerde sang præsenterede Michael Falch ydmygt musikerne i "DÉT BAND, som jeg lykkeligvis kan kalde for mit" - for straks at fortsætte med det nye nummer "Vogt dig", hvor den enkle men samtidig meget effektive og effektfulde lyskulisse rigtig kom til sin ret. "Vogt dig" er et supergodt og nærgående koncertnummer med stor, pulserende og tung lyd - suppleret af en opfindsom og appellerende tekst om at finde nuancerne i livet og være på vagt overfor de skråsikre, dogmatiske sort/hvide udsagn. Uanset hvor ekstreme de er - og uanset hvorfra de kommer.

I det afdæmpede nummer "Klaveret" mindedes Michael Falch ungdomstiden i Tønder, hvorfra også den meget dygtige tangentspiller Christoffer Møller stammer. "Min historie" præsenterede sig i en flot udført version, inden der blev givet plads til en højpotent udgave af signatursangen "Ud af mørket", der efterhånden har godt 30 år på bagen, og som fik Michael Falch til at kokettere lidt over sin fortid som skuespiller i "Rejseholdet".

Malurt-tid

Efter den kortvarige pause var der for alvor dømt "Malurt-tid", hvilket indikerede endnu mere rockede numre, der både lænede sig op af de velkendte versioner, men som samtidig havde deres helt eget aktuelle udtryk - mesterligt iscenesat af DÉT BAND, der groft sagt bare er et nyt og lidt pudsigt navn for "Boat Man Love" men også en understregning af, hvor stor pris Michael Falch sætter på lige præcis bandets fire musikere - og det forstår man godt.
De er både tæt sammenspillede og individuelt kompetente - med tangentspilleren Christoffer Møller og guitaristen Lars Skjærbæk som de meget kreative elementer, der nyder godt af Troels Skjærbæks og Peter Dombernowskys præcise rytmiske bund.

Lars Skjærbæk er et helt kapitel for sig selv og absolut én af de ypperste danske rockguitarister. Han evner både den mere tilbagetrukne akkompagnerende position men overtager også gerne den solistiske hovedrolle, så det er den rene fryd. Ikke mindst i "Neonsolen", der efter en stille intro nærmest eksploderede i Skjærbæks både aggressive og associationsrige lydmalerier. Det var aldeles fremragende udført.

"Lev stærkt" og "Superlove", der i den grad repræsenterer rockmusikkens rytmiske og ekspressive kvaliteter, fik det mere og mere opstemte publikum helt op på mærkerne - også når der skulle synges med. Der var nu rigtig dømt torsdagsfest, og tilstanden fortsatte i de tre ekstranumre, inden de tiljublede aktører takkede definitivt af for en mere end vellykket koncert.

Koncert, Ridehuset/Værket, torsdag aften d. 23. marts 2017:

Michael Falch & DÉT BAND: Lars Skjærbæk (guitar), Christoffer Møller (keyboards), Peter Dombernowsky (trommer), Troels Skjærbæk (bas).

Sætliste: Mod indre uro, Sigter efter månen, Min stjerne, Det andet land, Sangene forstummer, Vogt dig, Klaveret, Min historie, Ud af mørket, Tavs som i en elevator - PAUSE - Clark Kent, En drømmers by, Mød mig i mørket, Neonsolen, Kun de forrykte, CPR, Lev stærkt, Den eneste i verden, Superlove - EKSTRA - Nye tider, Frit svævende, De vildeste fugle.

Michael Falch med dynamik og karisma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce