Mikkel tog på kærestetur og blev årets sanger

Mikkel Baungaard Thomsen blev både glad og overrasket, da han blev udpeget som årets klassiske sanger. Her ses han sammen med Amanda Loft Sandegaard, der vandt titlen som årets musicaltalent. Pressefoto

Mikkel tog på kærestetur og blev årets sanger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stille og rolig ferie med kæresten tog tirsdag en uventet drejning for randrusianeren Mikkel Baungaard Thomsen, da han blev udnævnt til årets klassiske sanger.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med at vinde. Slet ikke. Min kæreste og jeg tog afsted sammen, fordi vi ville have en lille påskeferie og et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Vi ville bare ned og hygge os, drikke nogle øl, synge og få noget god sangundervisning, fortæller 24-årige Mikkel Baungaard Thomsen, der netop er vendt hjem efter fire dages deltagelse i talentkonkurrencen "Unge Sangere" i Ikast.

Kvalitetstiden med kæresten blev dog begrænset. Efter den første dag gik Mikkel nemlig videre til semifinalen, og inden han vidste af det stod han i finalen, hvor han ikke blot løb med førstepladsen og dermed titlen som årets klassiske sanger, men også blev hyldet med Den Jyske Operas Pris. Til spørgsmålet om, hvorfor han modtog operaprisen svarer Mikkel med et lille grin:

- Det er jeg faktisk ikke helt sikker på. Jeg var meget paf på det tidspunkt, så jeg hørte ikke helt, hvad de sagde, men det var vist for mit nærvær, da jeg opførte mine sange.

Udover æren og den flotte titel førte førstepladsen en pengepræmie på 4000 kroner med sig, mens operaprisen bestod af 3000 kroner til det unge sangtalent.

- Det fedeste er dog, at jeg sammen med operaprisen fik et tilbud om at følge en professionel operaopsætning fra start til slut som en flue på væggen ved Den Jyske Opera i Aarhus. Det er en drøm, der går i opfyldelse, fortæller Mikkel Baungaard Thomsen, som dog er lidt bekymret for, at operaopsætningen falder sammen med hans start på Det Jyske Musikkonservatorium.

Tilmeldt ved et tilfælde

At Mikkel nu får mulighed for at udleve drømmen om at følge en professionel operaopsætning er det, man kan betegne som vaskeægte held i uheld. Han skulle nemlig slet ikke have deltaget i konkurrencen i år.

- Min sanglærer opfordrede mig sidste år til at deltage i konkurrencen for at få en god oplevelse og udvikle mit talent. Så jeg meldte mig til, men desværre blev jeg så syg, at jeg ikke kunne deltage. Jeg kontaktede derfor arrangørerne for at spørge, om jeg kunne få mine penge retur. Det sagde de nej til, men til gengæld tilbød de mig at flytte tilmeldingen til 2017, så det takkede jeg ja til - heldigvis, siger han og tilføjer, at sangkonkurrencen nu har givet ham mere blod på tanden i forhold til at jagte en musikalsk karriere.

- Jeg er en teaterdreng, som hører til på Randers Egnsteater. Jeg har altid spillet meget skuespil og tænkt, at det var den vej, jeg ville gå, mens sangen var min andenprioritet. Det har dog vendt det seneste halvandet år, hvor musikken er begyndt at fylde mere og mere. Ikke mindst fordi jeg er overbevist om, at evnen til at synge er en fordel, når man skal have teaterroller. Og er sangteknikken i orden, behøver du heller ikke bekymre dig om det, når du står på scenen og opfører et teaterstykke. Så kan du i stedet lægge al din energi i nærværet med publikum, fastslår han.

Mikkel tog på kærestetur og blev årets sanger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce