Military-stævne ramt af frygt for heste-virus

Her ses Aistis Vitkauskas fra Danish Event Riders. Pressefoto

Military-stævne ramt af frygt for heste-virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kallehavegård Rideklub er vært for det første internationale stævne i military i Jylland i ti år. Men stævnet er ramt af frygt for en dødelige herpes-virus, som har kostet tre heste livet i år.

Randers: Det har været ret småt med tilmeldinger til et internationalt military-stævne på Kallehavegaard ved Randers. Det skyldes en herpesvirus, der rammer heste. Men de seneste par dage er der kommet flere tilmeldinger, så der i alt er meldt 85 ekvipager til det internationale stævne.

- Det har holdt hårdt, og for et par dage siden, var vi ret bekymrede. Men det er vi ikke længere. Nu har svenskerne meldt sig til, men vi mangler vel en 15-20 tyske deltagere. Vi havde sat grænsen ved maksimalt 150 deltagere og måske regnet med omkring 100. Og så er 85 meget godt, lyder det fra Jan Brauer, der tager sig af pr-delen for stævnet.

Det er dagene fredag 18., lørdag 19. og søndag 20. maj, der skal rides dressur, springes over faste forhindringer i terrænet og springes på springbane.

Seks klasser

Det er første gang i ti år der holdes internationalt military-stævne i Jylland, og der er seks klasser, en for ponyer og fem for heste. Nemlig CICP2* og CNC1*, CIC*, CCI*, CIC** samt CCI**.

Da deltager-antallet i de internationale klasser er præget af debatten om hesteherpes, har Randers-klubben udvidet med en national klasse, CNC1*. Klasserne vil være på niveau med EM for ponyer, juniorer og youngrider.

- Vi er vel også lidt ramt af, at der var et military-stævne i forrige weekend i Langå, hvor mange af de lokale stillede op. Og det er lige hårdt nok for hesten at deltage to weekender i træk, siger Jan Brauer.

Ifølge ham vil det være meget publikumsvenligt at se terrænspringningen på marken bag Kallehavegaard, hvor vandspringene er.

- Herfra kan der ses rigtig meget, og der er godt udsyn til flere forhindringer, siger han.

Der er gratis adgang for tilskuere alle dage.

Military-stævne ramt af frygt for heste-virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce