Miljøministeren skal ind i sagen om vandstigninger

Ifølge Frank Nørgaard (DF) og Claus Kvist Hansen (DF) skal sagen om vandstigninger nu på miljøminister Esben Lunde Larsens (V) bord. Arkivfoto

Miljøministeren skal ind i sagen om vandstigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti vil bede miljøministeren svare på en række spørgsmål om, hvad der kan gøres for at afhjælpe de problemer, som vandstigninger udgør for landmænd, lodsejere og borgere i Randers Kommune.

Randers: At åer og bække løber over, at grundvandet stiger og oversvømmer boliger, haver og marker, at monsterregnen ødelægger ejendom og afgrøder, udgør et problem for flere og flere mennesker. Også her i Randers Kommune.

- Nu vil vi have miljøministeren på banen, og jeg skal være med til at fabrikere en række spørgsmål om de her problematikker, som folketingsmedlem Claus Kvist Hansen så skal stille. Det er problemer, som vi kommer til at beskæftige os meget mere med fremover, siger Frank Nørgaard (DF), formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

På møde mandag eftermiddag og aften i Randers blev udvalget orienteret om vandstigningerne og om konsekvenserne for lodsejere, landmænd og borgere.

- Og sidst i februar skal vi på seminar om emnet i Bramslev Bakker. Her bliver vi forhåbentlig endnu klogere på, hvad der skal og kan gøres, siger Frank Nørgaard.

Et stigende antal lodsejere har henvendt sig til teknisk forvaltning i Randers Kommune, fordi de vil have kommunen til at rense vandløbene bedre og mere grundigt. Men de får som regel et negativt svar, for kommunen gør i forvejen alt, hvad der er muligt i følge vandløbsloven.

Problemet er den stigende vandstand, der forekommer i ådalene og på de tilstødende jorder, blandt andet på grund af mere regn de seneste tre år.

Men ifølge forvaltningen oprenses vandløbene allerede til knivsæggen af lovgivningen, og hvis kommunen skærer mere grøde i vandløbene eller renser bunden mere op, risikerer man klager og sanktioner.

Følger vandstigningen

Frank Nørgaard har selv vandstigningen inde på livet, for han har Kåt Bæk som skel til sin gård.

- Og der er opsat måleinstrumenter i bækken, som betyder, at man kan gå ind på sin computer og se, hvordan vandstanden er og udvikler sig. Så jeg følger meget med, siger Frank Nørgaard.

At kommunen ikke bare lige kan hjælpe de frustrerede borgere, der har henvendt sig, gør at DF vil prøve at hive emnet op på højeste sted, til miljøminister Esben Lunde Larsen (V), for at se, om der er hjælp at hente her.

På miljøministerens bord

forsDet er folketingsmedlem Claus Kvist Hansen, der selv har fået øjnene op for problemet i Randers ved at følge debatten.

- Og jeg servicerer borgerne i Randers og gør, hvad jeg kan for at hjælpe, hvis jeg finder ud af, at der er behov for hjælp. Og i den her sag kan jeg jo se, at det fylder meget for nogle borgere, siger Claus Kvist Hansen, der selv bor i Horsens.

Derfor vil han sætte sig sammen med Frank Nørgaard for at få mere at vide om problematikken.

- Og derefter havner sagen så på miljøministerens bord, siger Claus Kvist Hansen.

Miljøministeren skal ind i sagen om vandstigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce