Mindre bøvl for håndværkere at arbejde på tværs af kommunegrænser

Fremover behøver man ikke som håndværker tage affaldet med hjem til sin egen kommune, hvis man løser opgaver i en af de i alt 12 kommuner i Business Region Aarhus. Pressebillede

Mindre bøvl for håndværkere at arbejde på tværs af kommunegrænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt samarbejde mellem de 12 kommuner i Business Region Aarhus gør det nu muligt for eksempelvis håndværksvirksomheder at benytte genbrugspladser i samtlige 12 kommuner, uanset hvilken kommune, man selv hører hjemme i.

Randers: Nu bliver det lettere for ikke mindst virksomheder i byggebranchen at operere i hele det østjyske område. Hidtil har randrusianske erhvervsvirksomheder takket være et samarbejde mellem Randers og Favrskov Kommuner frit kunnet benytte genbrugspladserne i begge kommuner, når de skulle af med affald, men nu udvides mulighederne betragteligt.

De 12 kommuner i Business Region Aarhus, har nemlig netop indgået en aftale, der åbner muligheden for, at erhvervsdrivende kan benytte genbrugspladser i hele regionen. Ikke gratis, men med et nyt sms-system kan man som virksomheder fremover købe sig adgang til at læsse affald af på pladser i samtlige 12 kommuner. Og man behøver vel at mærke ikke betale for mere end et enkelt besøg ad gangen.

Sammenhængende region

I Randers glæder både borgmester Torben Hansen (S) og formanden for miljø- og teknikudvalget Frank Nørgaard (DF sig over den nye ordning, som alt andet lige vil gøre det mindre besværligt og dermed mere attraktivt for lokale håndværkere at påtage sig opgaver i flere kommuner.

- Vi har en ambition om en sammenhængende og erhvervsvenlig businessregion. Adgangen til genbrugspladserne er et godt eksempel på, hvordan det strategiske samarbejde giver nogle helt konkrete muligheder. Samtidig har vi et driftigt erhvervsliv i Randers Kommune, og selvfølgelig skal vi arbejde for, at det bliver lettere for dem at arbejde uden for kommunen, siger Torben Hansen.

Frank Nørgaard peger på, at det for håndværksvirksomhederne hidtil har været med til at gøre planlægningen af dagen unødvendigt besværlig, at der skulle afsættes tid til at pakke ned og nå hjem inden den lokale genbrugsplads lukkede.

- Den tid er forbi, og den nye ordning er let at bruge og gør affaldshåndteringen mere fleksibel. Det er oplagt, at genbrugspladserne er med til at lette erhvervslivets vilkår på tværs af kommunegrænser, lyder det fra Frank Nørgaard.

Betal med mobil

Alle genbrugspladser i Business Region Aarhus skilter med en kode, så man via sms hurtigt kan købe sig adgang. Når telefonnummeret er registreret på www.affald.randers.dk/sms, kan telefonen bruges til at købe adgang i hele regionen. De enkelte kommuner har stadig mulighed for at køre videre med deres egne ordninger. I Randers og Favrskov kan man således stadig få adgang på årsbasis ved at købe et Erhvervsmærkat til forruden.

De 12 kommuner i Business Region Aarhus er udover Randers og Favrskov Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Skanderborg, Silkeborg, Syddjurs, Norddjurs, Viborg og Aarhus.

Mindre bøvl for håndværkere at arbejde på tværs af kommunegrænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce