MyWay hjælper unge i gråzonen

Patrick Rasmussen var med på første hold MyWay med projektkoordinator Tine Kolind-Bille. Foto: Lars Rasborg
Foto: Lars Rasborg

MyWay hjælper unge i gråzonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forebyggende indsats skal støtte unge, der mistrives, så de kan rette kursen mod deres drømmerute i livet.

Statistisk set er der 10 pct. af unge i såvel gymnasiet som erhvervsklasser, der mistrives. Det svarer til to i hver klasse.

Og det er alt for mange, mener de to psykologer Berit Møller Germansen og Tine Kolind-Bille, der har stablet projekt MyWay på benene i samarbejde med Bysekretariatet. Medspillere er også Randers Kommune og Randers Bibliotek.

Der er tale om en forebyggende indsats rettet mod at støtte unge i Randers, som af den ene eller anden grund er slået ud af kurs.

»Vi henvender os til unge, der befinder sig i gråzonen. De er ikke syge nok til at få tildelt hjælp fra det etablerede system. Men de mistrives af forskellige årsager. Har det ikke godt. Det er dem, vi gerne vil rette en indsats imod,« siger gruppe- og projektkoordinator Tine Kolind-Bille, der har afsluttet hold 1, som blev søsat i februar i år.

Bange for at gå ud

Samtlige otte deltagere har fået det meget bedre. En af dem er Patrick Rasmussen. Han vurderer, at en af grundene til det heldige resultat er, at deltagerne ikke bare i teorien, men også i praksis kommer ud og bliver konfronteret med deres problemer.

»Vi starter med enetimer hos en psykolog. Men bagefter kommer vi i gruppe sammen og er ude at prøve de ting af, som vi frygter. Det er den kombination, der virker,« mener Patrick om de helt almindelige aktiviteter, som deltagerne foretager sig med deres mentor. Det kan være et cafébesøg, en tur i biografen eller andet, der hører ungdomslivet til.

Der er tale om en gruppe unge, der mistrives uden selv at kunne finde vej ud af det.

»Det er unge, der har angst. Svært ved at finde deres plads i sociale fællesskaber. Er bange for at gå på cafè. At tage bussen. At gå i svømmehal. Mange af dem er bange for, at andre synes, de er for tykke, for grimme, for anderledes,« siger Tine Kolind-Bille om MyWay, som skal hjælpe de unge med at finde fodfæste i deres ungdomsliv.

Spejler sig i hinanden

»Det er f.eks. unge, der har svært ved at navigere i de krav og forventninger, som omverdenen stiller til dem, og som de stiller til sig selv,« siger hun om projektet, hvis formål er at støtte de unge, sådan at de føler sig i stand til at finde deres egen vej, MyWay, ud af mistrivslen.

Projektet henvender sig til unge i alderen 15-25 år. Og det støttes 100 pct. af Velux Fonden med godt 4,5 mio. kr. Hvert forløb strækker sig over 17 uger med mødedage tirsdage og torsdage. Hele projektet kører i fire år, hvor det forventes, at 150 unge kommer igennem et forløb.

Efterfølgende er det meningen, at der skal udvikles et program, som andre kommuner kan drage nytte af.

»En slags metodehåndbog, hvor vi beskriver, hvad vi gør og hvorfor,« siger Tine Kolind-Bille.

Desuden er der knyttet et par forskere på fra Aarhus Universitet, der laver følgeforskning på, hvordan en ung i Randers finder sin rette vej. MyWay.

MyWay hjælper unge i gråzonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce