Nabo: Stadig ingen nattero ved kyllingefarm

Genrefoto: Iris/Scanpix

Nabo: Stadig ingen nattero ved kyllingefarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Hvid Hansen var blevet lovet, at hendes nabo-kyllingefarm ville overholde antallet af afhentninger pr. nytår - men farmen har nu fået yderligere dispensation til den 1. april.

SPENTRUP: I august 2018 skrev Amtsavisen om støjproblemer ved kyllingefarmen på Mariagervej 499 A. Dengang klagede Mette Hvid Hansen, som er nabo til farmen, over, at hendes familie to tredjedele af nætterne ikke kunne sove på grund af støj fra naboen.

Støjen opstår blandt andet, når der skal hentes kyllinger fra kyllingefarmen. De regler, der er fastsat for aktiviteter på gåden, fortæller, at der højst må afhentes slagtekyllinger fra adressen syv gange om året. Men Mette Hvid Hansen har konstateret, at der var tale om det dobbelte antal afhentninger. Det fik Randers Kommune til at slå fast, at reglerne skal overholdes, men samtidig gav man fabrikken dispensation til 1. januar i år. En dispensation, der senere er blevet udvidet til den 1. april.

- Nu er vi for længst forbi bare at være desperate. Støjen går ud over hele familien. Og vi kan ikke klare mere, lyder det fra Mette Hvid Hansen.

Et springende punkt for et halvt år siden var, at der skulle udføres en professionel støjmåling hjemme hos familien Hansen. Den støjmåling er efterfølgende blevet gennemført, og den viser, at der ingen støjproblemer var på adressen.

- Men hvad nytter en støjmåling, der bliver foretaget på det forkerte tidspunkt og uden hensyn til de aktuelle støjkilder? Både kommunens og vores egne målinger viser en støj, der er måske 15 db højere, end de resultater det uvildige firma er nået frem til, siger hun.

Mette Hvid Hansens mand arbejder som ingeniør hos Terma, og familien har adgang til professionelt støjmålings-udstyr.

Vores arbejdsdage kan ganske enkelt ikke hænge sammen, når vi ikke får sovet om natten
Mette Hvid Hansen, nabo til kyllingefarm
Naboerne til en kyllingefarm i Spentrup  er endnu ikke sluppet for støjen.
Naboerne til en kyllingefarm i Spentrup er endnu ikke sluppet for støjen.

Ve og vel, økonomi og logistik

I Randers Kommunes begrundelse for at give dispensation fra reglerne frem til den 1. april fremføres hensynet til fabrikkens ve og vel, økonomi og logistik.

- Men der tages altså ikke hensyn til min families ve og vel. Vores arbejdsdage kan ganske enkelt ikke hænge sammen, når vi ikke får sovet om natten. Min datter har netop måttet opgive at gå op til en planlagt køreprøve, og min mand tager stadig flere hjemmearbejdsdage. Jeg er selv selvstændig, så jeg må sørge for at få sovet, når det kan lade sig gøre, siger Mette Hvid Hansen.

Familien er i kontakt med en advokat, som gerne vil føre en eventuel sag mod kyllingefarmen. Men som samtidig fraråder et sagsanlæg.

- Ganske enkelt fordi vores pengekasse ikke vil være stor nok til at gennemføre en retssag.

Vær positive

I kyllingefabrikkens miljøgodkendelse slås fast, at støjen hos naboerne i dagtimerne ikke må overstige 55 dB, om aftenen er grænsen 45 dB og om natten må støjen ikke overstige 40 dB. For et par nætter siden målte Mette Hvid Hansen støjen fra naboen op til 68 dB. Men overholdelse af støjgrænserne er for øjeblikket overhovedet ikke på tapetet hos Randers kommune.

- Den dispensation, vi taler om, handler udelukkende om antallet af afhentninger. Med hensyn til overholdelse af støjgrænserne har vi hidtil fået at vide, at nu skulle vi være positive og vente på, at problemet bliver løst, fortæller hun.

Mette Hvid Hansen har fået besked på, at hun ikke selv må kontakte naboen, og at hun skal ringe til kommunen, når fabrikken støjer. Ikke til politiet.

- Men kommunen lukker deres telefoner midt på eftermiddagen, og det er jo om natten, at problemet er størst.

Nabo: Stadig ingen nattero ved kyllingefarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce