Nabo til broarbejde: Larmen holdt os vågne det meste af natten

Jørgen Schrøder er blandt naboerne til BaneDanmarks brobyggeri på Viborgvej. Arbejdet støjer en del, og lige nu arbejdes der i døgndrift, og det generer naboerne kraftigt. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Nabo til broarbejde: Larmen holdt os vågne det meste af natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Schrøder og hans naboer lider under støjen fra Banedanmarks store byggearbejde på Viborgvej. Lige nu arbejdes der døgnet rundt.

RANDERS: Da byggearbejdet få meter væk pludselig går i gang igen, overtager en dyb brummen fuldstændig stuen, og vinduerne begynder at rasle.

Jørgen Schrøders hus på Viborgvej ligger få meter fra det store anlægsarbejde, som Banedanmark lige nu er i fuld gang med at gennemføre: Viborgvej ved Randers Stadion og Water & Welness er gravet op, og i stedet er der omkørsel via Park Boulevarden. Lukningen skyldes, at Banedanmark skal nedbryde belægningen på den eksisterende vej og samtidig lave en ny midlertidig vej længere mod nord ved stadion. Banedanmark er i gang med at etablere en ny bro, der fører Viborgvej over banen.

Og faktisk ligger byggepladsen netop nu så tæt på Jørgen Schrøders hus, at og han og hans kone kun fik tre timers søvn natten til fredag.

- Lige nu rykker gravemaskinerne længere ind mod byen - og dermed væk fra vores hus. Det betyder selvfølgelig, at vi nok slipper for den allerværste støj, men larmen og rystelserne er stadig generende. Da det var værst, blev en af mine naboer nødt til at fjerne glas og flasker fra sine skabe, for at de ikke skulle ryste ned. Og i nat har larmen fra de store maskiner, der bryder den gamle asfalt af vejen, ganske enkelt holdt os vågne til langt ud på morgenen, fortæller han.

Anlægsarbejdet har stået på gennem længere tid, og naboerne langs Viborgvej har også tidligere måttet lægge øre og hus til både larm, vibrationer og rystelser. Jørgen Schrøder fortæller, at de øvrige naboer til byggeriet også føler sig kraftigt generet af støj.

Betina Weiler bor ligeledes klods op ad byggeriet, og hun er akkurat ligeså frustreret som Jørgen Madsen.

- Hele huset runger. Murværket og stukken indvendig revner, fliserne i kælderen løsner sig. I nat faldt vores nabos køkkenskabe ned fra væggen, så alt gik i stykker, fortæller hun.

Da det var værst, blev en af mine naboer nødt til at fjerne glas og flasker fra sine skabe, for at de ikke skulle ryste ned. Og i nat har larmen fra de store maskiner, der bryder den gamle asfalt af vejen, ganske enkelt holdt os vågne til langt ud på morgenen
Jørgen Schrøder Madsen, beboer på Viborgvej

Tidligere flyttet på hotel

Da byggearbejderne i april hamrede store betonpiller ned i jorden, var det ifølge Jørgen Schrøder også slemt. Men dengang blev naboerne til byggeriet genhuset på Hotel Randers.

Jørgen Schrøder har nu igen forsøgt at kontakte Banedanmark og har været i kontakt med Randers Kommune.

- Vi har en kontaktperson hos Banedanmark, men jeg tror, hun nok er ved at være lidt overbebyrdet, så vi har ikke fået fat i hende. Generelt har vi et rigtigt godt samarbejde med Randers Kommune, så jeg er sikker på, at kommunen vil vende tilbage - som de har lovet - i løbet af i dag, fredag, siger Jørgen Schrøder.

- De gener, som beboerne på Viborgvej oplever lige nu, kommer ikke rigtigt bag på os. Men vi kan høre, at natten til fredag har været værre, end vi havde regnet med, siger Jeanette Rosager, der er miljømedarbejder hos Randers Kommunes teknik- og Miljøafdeling.

- Banedanmark har redegjort for støjgenerne overfor kommunen, og de er selv overraskede over, hvor meget larm deres anlægsarbejde har afstedkommet i nat. Jeg venter lige nu på en redegørelse fra Banedanmark. Men hvis støjen fortsætter i nat eller de kommende nætter, vil beboerne på Viborgvej igen blive tilbudt en genhusning, siger hun.

Jørgen Schrøder har også forsøgt at kontakte Banedanmarks byggeleder på byggepladsen - men har ikke fået noget svar. Og en henvendelse til politiet i Randers resulterede bare i en besked om, at der var der ingen hjælp at hente.

- Selv om vi ved, at støjmålinger ud for tre forskellige adresser på Viborgvej viser, at kommunens støjgrænser ikke er overholdt. Men målingerne har ikke haft nogen effekt - der er bare ikke sket mere, siger han.

Døgndrift til mandag morgen

Jørgen Schrøder Madsen fortæller, at byggearbejdet vil fortsætte i døgndrift til mandag morgen.

- Så den løsning, jeg nok ser som den eneste, realistiske mulighed, er, at vi igen bliver genhuset. Det er ikke, det vi selv ville have valgt: At få lov til at sove på et hotel er ikke nogen behagelighed.

Betina Weiler er også en anelse overrasket over, at man i denne omgang ikke er blevet tilbudt genhusning.

- Det er noget pjat, at støjen er kommet bag på dem. De har så stor erfaring med den slags arbejde, så det kan simpelthen ikke være rigtigt.

Hun er dog ligesom Jørgen Schrøder ikke begejstret for genhusningstilbud. Hun så hellere en reel ekspropriering, som situationen er for tiden.

Derudover ligner en lang strækning af Viborgvej et månelandskab med dynger af jord, dybe huller og gravemaskiner. Et langt stykke vej er for øjeblikket sat fuldstændig ud af spillet.

- Hvilket også giver en anden bekymring: Hvad hvis der bliver behov for en ambulance eller et andet udrykningskøretøj. Som vejen ser ud lige nu, vil en bil ikke på nogen måde kunne passere, siger Jørgen Schrøder.

Nabo til broarbejde: Larmen holdt os vågne det meste af natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce