Næsten 500 nye virksomheder til Randers siden januar

Hos iværksætterhuset WorkInn, som blandt andet er et kontorfællesskab, har man fokus på at skabe en kultur for iværksætteri. Arkivfoto: Annelene Petersen

Næsten 500 nye virksomheder til Randers siden januar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers ligger lunt i svinget, når man kigger på antallet af nye virksomheder i kommunen - dog med plads til forbedring.

Randers: I første halvår af 2018 så 491 nye virksomheder dagens lys i Randers Kommune. Det svarer til omtrent 6,3 nye virksomheder pr. 1000 borgere, og det placerer kommunen en smule under landsgennemsnittet. Det viser nye tal fra CVR og Danmarks Statistik, som regnskabsprogrammet Dinero har behandlet.

At etableringsraten i Randers ligger under landsgennemsnittet, bekymrer dog ikke direktør i Erhverv Randers, Jens Kristensen.

- Det overrasker mig egentlig ikke. Vi er langt mere optagede af, hvor mange af de nye virksomheder som rent faktisk overlever. Der har vi i nogle år haltet efter, men det gør vi ikke længere, siger han.

I toppen af listen finder man primært kommuner fra hovedstadsområdet, og det er der ifølge Jens Kristensen en ganske god forklaring på.

- De steder, hvor man er tættere på længerevarende uddannelser rent geografisk, er der også en helt anden kultur omkring iværksætteri. Det er helt naturligt. Vidensbaserede uddannelser skaber flere virksomheder, for det er trods alt lettere at starte en IT-virksomhed op, end en jern- og metalvirksomhed.

Rimeligt niveau

Selvom iværksætteri er prestigefyldt i Danmark, så har kun 7 procent af danskerne intentioner om at kaste sig ud i iværksætteri. Dermed ligger Danmark under det generelle niveau i EU. Det viser Iværksætterundersøgelsen 2017, som Dansk Iværksætter Forening har udgivet.

Hos Erhverv Randers så man da også gerne, at flere tog springet som selvstændige erhvervsdrivende. Det er dog forskelligt, hvor mange nye virksomheder et område kan klare, og derfor påpeger Jens Kristensen, at et stort antal nye iværksættere ikke nødvendigvis kun er en god ting.

- I forhold til den erhvervsstruktur, vi har i Randers, så synes jeg, vi har et rimeligt niveau af nyopstartede virksomheder.

- Vi har en masse lokale virksomheder, som allerede har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og så kan det måske overordnet set være bedre, at de ledige stillinger bliver besat, end at der opstår en række nye virksomheder, forklarer Jens Kristensen.

På sigt mener han dog, at man rent politisk godt kunne kigge på, om Randers burde ligge en anelse højere på listen. I nogle kommuner har man sat iværksætteri på skoleskemaet, og det kunne man ifølge Jens Kristensen måske også overveje i Randers Kommune.

Næsten 500 nye virksomheder til Randers siden januar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce