Nedslidt murer har plads på uddannelse: Kommune siger nej til omskoling

Den nedslidte murer har fået nej til omskoling. /Niels Åge Skovbo, Fagbladet 3F

Nedslidt murer har plads på uddannelse: Kommune siger nej til omskoling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nedslidte murerarbejdsmand Claus Houlberg har en plads på pædagoguddannelsen 1. februar. Men Randers Kommune har sagt nej til, at han kan omskole sig.

Randers: Der står en ledig stol parat til Claus Houlberg på pædagoguddannelsen i Randers 1. februar. Men Randers Kommune har indtil videre spændt ben for, at Claus også kommer til at sidde på den.

- Randers Kommune modarbejder mig, så det basker, som Claus Houlberg opsummerer det over for Fagbladet 3F.

Den 53-årig randrusianer har været i murerfaget siden 1985. Dels som stilladsmand, dels som murerarbejdsmand. Det har blandt andet medført to sprængte akillessener, en skade i hvert knæ, en ny hofte fra 2009 samt seneste skud på stammen: Fire operationer i venstre skulder efter en arbejdsskade i december 2016. Han har været sygemeldt siden.

- Min krop er godt brugt. Jeg kan og vil ikke tilbage til murerfaget, som Claus Houlberg siger.

Sideløbende har han siden 2010 arbejdet med domsanbragte udviklingshæmmede og psykiatriske patienter.

- Jeg har psykiatrien at slå mig på nu, og det er udelukkende via al min praktiske erfaring, at jeg nu har erhvervet mig en plads på pædagoguddannelsen. Jeg er typen, der altid har taget fat, fortæller han.

Den lokale 3F-afdeling er enig i og bakker fuldt op om Claus Houlbergs plan, som ligger lige til højrebenet: En revalidering til pædagog vil sikre den nedslidte murerarbejdsmand en plads retur til arbejdsmarkedet.

Men Randers Kommune er af en anden opfattelse, da han er til møde om en revalidering i foråret 2017. Ifølge Claus Houlbergs egen oplevelse 'kigger tre mand på mig i fem minutter og afgør, at jeg ikke er syg nok'.

Det bliver et blankt nej til revalidering.

Sammen med 3F-afdelingen klager Claus Houlberg til kommunen over afslaget. Kommunen fastholder. De klager på ny, og nu ligger sagen hos Ankestyrelsen og venter på en afgørelse.

- Min egen læge, min fysioterapeut og kirurgen, der opererede min skulder, fraråder alle sammen hårdt fysisk arbejde. De erklæringer tilsidesætter kommunen nu bare - efter at have kastet et blik på mig i fem minutter, siger Claus Houlberg.

Generelt sværere at få revalidering
Lars Præcius fra Randers Kommunes Jobcenter vil ikke udtale sig om den konkrete sag.

- Men overordnet er der sket det de seneste år, at det generelt er blevet sværere at få tilkendt revalidering. Det er en afledt effekt af den reform af førtidspension og fleksjob, der blev gennemført i 2012. Du kan sige, at barren generelt er blevet sænket for, hvornår man skal kunne klare sig selv med et deltidsjob, siger han.

Nedslidt murer har plads på uddannelse: Kommune siger nej til omskoling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce