Nostalgi på to hjul

Kim Bjarne Sørensen som taget ud af et modekatalog årgang 1976. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Nostalgi på to hjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knallert. Grundlovsdag bød på Puch-træf på Hvidsten Kro

Hvad får en flok midaldrende mennesker til at ofre en fridag på at være sammen med ligesindede og køre adskillige kilometer på en knallert, der ikke ligefrem er af nyeste dato? Svaret er simpelt: Nostalgi.

Jan Juul kom helt fra Frederikshavn og Christian Krogh fra Hellum. Foto: Annelene Petersen
Jan Juul kom helt fra Frederikshavn og Christian Krogh fra Hellum. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Grundlovsdag fik alle nostalgiske sjæle en chance for at drømme sig tilbage til tiden før verden gik af lave. Tilbage til dengang, da en perfekt weekend bestod af en tur til købmanden med den barmfagre Lene fra klassen bagpå på den røde, ulovlige Puch 3-gears. Følelsen var, at man kunne klare hele verden, når man iført læderjakke med rødt stof-for, rockerstøvler, Lee-bukser med svaj og tilsat svenskerfrisure skred ind til købmanden og købte to Jolly-colaer i glasflaske. Colaer, der blev indtaget siddende overskrævs på knallerten, mens man håbede, at der kom nogle forbi, der misundeligt kunne se, hvor meget styr, man havde på det hele.

Det med at have styr på det, er nok en sandhed med modifikationer, for knallerten var udstyret med et absurd højt englestyr, der bestemt ikke gjorde noget for trafiksikkerheden, men nok så meget for »cool-« faktoren. Pludselig kunne lugten af olie-blandet benzin en ganske almindelig tirsdag skrue tiden mere end 30 år tilbage. Og netop dét med at skrue tiden tilbage er sammen med beundring for selve knallerten, en væsentlig del af svaret på spørgsmålet i indledningen.

På Hvidsten Kro grundlovsdag var der adskillige Puch 3-Gears og 2-gears, Puch Maxier, et par Kreidlere og en stak Yamaha-knallerter, der kunne få de fleste til at drømme sig tilbage.

En enkelt entusiast, Jan Juul, havde taget turen helt fra Frederikshavn - dog i transporter, men en del af den hårde kerne havde taget turen fra Assens og Mariager, der er det officielle hjemsted for Puch-klubben. Turen var med indlagte pauser og pauser, der naturligt opstod, når en af de gamle knallerter skulle have teknisk assistance. I alt 49 knallerter med tilhørende chauffører havde taget turen fra rundt om i Jylland til Hvidsten Kro. Sidste år var der 67, der gennemførte turen, men der var vejret også betydeligt bedre.

En rigtig entusiast lader sig dog ikke slå ud af vejret - bevist af Kim Bjarne Sørensen, der havde fået syet ekstra svaj med blomstret stof i sine cowboybukser, så de grangiveligt lignede en model 1976 - måske et par numre større. Knallerterne var mange, men historierne givetvis endnu flere denne grundlovsdag i Hvidsten for Puch-klubben og tilhørende sympatisører.

Nostalgi på to hjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce