Nu bliver byen pænere

I tirsdagsavisen efterlyste borgere flere og pænere bænke i midtbyen. Ikke alle er dog lige begejstrede for den tanke - i hvert fald ikke, hvis de som disse bliver placeret i Storegade. De måtte som bekendt fjernes igen. Arkivfoto: Lars Rasborg

Nu bliver byen pænere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden sommerturisterne for alvor begynder at strømme til, vil samtlige bænke i midtbyen være fornyet. Træet på bænkene bliver således udskiftet med vedligeholdelsesfrit komposit.

Randers: Som det fremgik af artiklen i tirsdagavisen, hvor vi var på byrundtur med Flemming Østergaard, som fremviste eksempler på dårligt vedligeholdt byudstyr, så har Randers Kommune faktisk netop bevilget to millioner til forskønnelse af byen.

De to millioner skal blandt andet gå til småreparationer på belægninger og til at genplante ni træer, så Per Nebles kunstværk "Randersspil" på Slotspladsen igen kan blive komplet.

Pengene var faktisk i forvejen afsat som led i budgettet for 2018, og de bliver nu frigivet, efter at forvaltningen - ligesom denne avis og Flemming Østergaard - har gennemgået midtbyens stand.

Mere konkret bliver de to millioner kroner fordelt med 1,4 millioner kroner til reparationer af skader på gangarealernes belægninger, 100.000 kroner til at reparere bænke og andet siddeudstyr der, hvor de trænger til en kærlig hånd, samt 300.000 kroner til genplantning af cirka 40 nye træer forskellige steder i midtbyen og til renovering af beplantning i enkelte eksisterende bede.

Endelig har byrådet altså afsat 200.000 kroner til genplantning af ni større træer i kunstværket "Randersspil", der udtrykker den historiske dynamik i forholdet mellem Randers og omverdenen. Foruden ni træer består værket af 13 hvide kugler og syv stålplader.

Midtbybænke fornys

Og der synes ikke at være langt fra bevilling til handling. I Veje og Trafik under miljø- og teknikforvaltningen tør Kenneth Andersen således næsten love, at samtlige bænke i midtbyen vil være repareret eller fornyet, inden sommerens rykind af turister for alvor tager fart.

- Vi går nemlig nu i gang med at udskifte træet på alle midtbyens bænke med vedligeholdelsesfrit komposit-materiale, siger han.

De øvrige tiltag vil ske løbende hen over sommeren og efteråret. Kenneth Andersen er i øvrigt ikke enig i Flemming Østergaards udtalelse om, at der ikke er sket noget med bænke og andet udstyr i årevis.

- Vi går løbende bænkene igennem og laver tiltrængte småreparationer. Det sker minimum én gang årligt. Men med det flotte forår, vi har haft, er bænkene naturligvis blevet brugt væsentligt mere end normalt, siger han.

Og hvad angår ukrudt, er han og hans kolleger p.t. særligt udfordrede. Randers har besluttet ikke at bruge sprøjtemidler, men på grund af det aktuelle afbrændingsforbud kan man heller ikke holde ukrudtet væk med ukrudtsbrændere.

Nu bliver byen pænere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce