Nu får Randers sit lagkagehus

Butikschef Kathrine Friis Laursen (tv) og teamleder Majken Skjødt Hansen er klar til at tage imod kunder i Lagkagehuset ved Rådhustorvet fredag klokken 07.00. Foto: Annelene Petersen

Nu får Randers sit lagkagehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag morgen slår Lagkagehuset på Rådhustorvet i Randers dørene op og byder velkommen til sine første kunder. Dagen igennem er der gratis kaffe eller andre varme drikke til alle samt efter sigende masser af god tilbud.

Randers: Formentlig vil alt forløbe planmæssigt, når Lagkagehuset Randers åbner fredag morgen. Folkene bag har nemlig prøvet det før, for butikken ved Rådhustorvet på hjørnet af Houmeden og Torvegade er nummer 77 i den succesrige bagerkæde.

- Og vi glæder os, bedyrer Kathrine Friis Laursen, butikschef i den nye bagerforretning.

Ligesom Randers by og dens indbyggere er også hun ny i lagkagehus-sammenhæng. Til gengæld har hun masser af erfaring i at styre en større fødevareforretning, som er del af en endnu større kæde. Kathrine Friis Laursen kommer nemlig fra en butiksleder-stilling hos burger-kæden McDonalds.

Klar til at åbne

- Håndværkerne har netop afleveret de færdigt indrettede lokaler, så nu skal vi bare i gang med at få alt andet på plads. Og det har vi faktisk forholdsvis god tid til. Så jeg tør godt love, at alt er klappet og klart, når vi fredag morgen klokken 7.00 slår døren op, lød det tirsdag eftermiddag fra en spændt, men helt rolig Kathrine Friis Laursen.

Udover gratis kaffe eller, hvad man alternativt måtte ønske af varme drikke, vil kunderne her blive mødt af masser af frisk brød og kager, hvoraf meget på åbningsdagen vil kunne erhverves til særligt fordelagtige priser.

Som mange vil have erfaret under besøg i andre dele af landet, er Lagkagehuset ikke kendt for specielt lave priser. Det alene bør dog ikke afholde en fra at kigge ind, da kædens priser faktisk varierer fra egn til egn og fra by til by.

Det bekræfter Kathrine Friis Laursen.

Forskellige priser

- Det er korrekt, at priserne er forskellige, og typisk er det billigere, jo mindre byen er. Eksempelvis koster vores jordbærkage 27 kroner i butikkerne i Aarhus, mens man her i Randers vil kunne få den til 25 kroner, fortæller Kathrine Friis Laursen.

Generelt vil Randers-butikken ligge på samme prisniveau som den i Viborg, hvilket vil sige blandt de billigste i kæden. Kampagnetilbud, hvor man eksempelvis sælger et bestemt antal rundstykker til nedsat pris, kan det imidlertid ikke betale sig at køre langt efter i håb om at spare endnu mere. Den slags tilbud er nemlig ens over hele landet.

Hurtigt voksende

Selv om Lagkagehuset er landsdækkende, bestræber man sig på, at de enkelte butikker er lokalt forankrede, og at det også kommer til udtryk i sortimentet.

- Der er en række produkter, som alle butikker skal have. Men derudover er der en del produkter, som er helt valgfrie, således at vi kan tilpasse sortimentet efter lokale vaner og smagsløg, siger Kathrine Friis Laursen.

Lagkagehuset, som det kendes i dag, blev skabt så sent som i 2008, da to succesrige bagermestre, Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, der drev forretning henholdsvis på Christianshavns Torv i København og i Haderslev, slog sig sammen og skabte bagerkæden, som fik navn efter Ole Kristoffersens eksisterende butik på Christianshavn. På det tidspunkt havde Ole Kristoffersen allerede åbnet flere afdelinger i København, mens Steen Skallebæk netop havde udvidet med en stor butik i Aabenraa også.

Siden er det gået stærkt. I januar i år åbnede det første Lagkagehus uden for landets grænser i London, og butikken i Randers er altså nummer 77 i rækken.

Selv om de to grundlæggere nu har solgt kæden, figurerer de stadig i dens officielle navn, som faktisk er "Ole & Steen Lagkagehuset".

Nu får Randers sit lagkagehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce