Nu falder p-kælderen til fordel for boliger

P-plads og p-kælder er stærkt på vej mod det endelige endeligt. Foto: Annelene Petersen

Nu falder p-kælderen til fordel for boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhindringerne har været mange og svære at forcere, men nu ser det langt om længe ud til, at planerne om 30 nye boliger på Markedspladsen kan realiseres. Nedrivningen af det eksisterende byggeri på grunden er godt i gang.

Randers: De færreste vil formentlig være uenige i, at grunden længe har kandideret til titlen "byens største øjebæ". Men nu sker der noget. Nedrivningsfolk- og maskiner fra firmaet Kingo er i disse dage i færd med at fjerne bygninger samt p-plads med underliggende p-kælder på Markedspladsen, grunden, som vender ud mod Mariagervej, og som mod nord og syd afgrænses af henholdsvis Bredstrupsgade og Markedsgade.

Og når det hele er væk kan - som det har været planen i nogle år - boligselskabet Domea gå i gang med at opføre huse med i alt 30 nye almennyttige boliger. Lokalplanen, som åbner for muligheden for boliger på grunden, er forlængst vedtaget, men projektet er gennem tiden stødt på en del forskellige forhindringer, som har udskudt planerne.

Nu synes samtlige hurdler imidlertid at være forceret, hvorfor der kan anes lys for enden af tunnellen.

Bygningen ud mod Markedsgade er så godt som væk. Foto: Annelene Petersen
Bygningen ud mod Markedsgade er så godt som væk. Foto: Annelene Petersen

Forurenet

Blandt forhindringerne var en pludselig opdagelse af, at grunden kunne være stærkt forurenet. Når man ikke havde taget den mulighed med i betragtning, da man tilbage i 2012 lavede lokalplan 618 og dermed skabte mulighed for boliger på grunden, skyldes det en fejl fra de tidligere amters tid - altså fra før 2007. Grunden burde således have været registreret som forurenet, men det er ikke sket.

Forureningen skyldes et tidligere autoværksted og tankstation på hjørnet af Markedsgade og Mariagervej i bygningen, som senere har rummet blandt andet en Fakta-butik.

- Nu har vi så fået analyseret jorden under bygningerne og konstateret, at forureningen er betydeligt mindre end både frygtet og ventet, siger sekretariatschef Sidsel Homann, Randers Kommune.

Det betyder, at grunden nu gøres helt klar til boliger, idet man i forbindelse med nedrivningsarbejdet i samme ombæring eller umiddelbart efter også fjerner forureningen fra grunden.

Parkeringskælderen har i øvrigt også været en af de forhindringer, som har udskudt boligplanerne. For da kommunen vedtog den første lokalplan for grunden, regnede Domea med at bygge oven på p-kælderen. Imidlertid viste det sig, at den ikke ville kunne bære det nye byggeri, hvorfor Domea kom med et nyt projekt - som krævede en ny lokalplan. Det gik der nogle år med.

Dernæst udløste byggeplanerne protester fra naboer, der ikke ville af med deres parkeringspladser. Det endte med, at Vejdirektoratet skulle afgøre sagen. Kommunen fik medhold i, at den godt måtte sælge grunden. Men det kostede et års tid.

Afventer ansøgning

- Men nu mangler vi sådan set bare at give Domea den endelige godkendelse af det såkaldte Skema A, siger Sidsel Homann.

Skema A er et særligt skema, som skal bruges til ansøgningen om støtte fra Landsbyggefonden til alment nybyggeri. En Skema A-ansøgning omfatter, udover et økonomisk overslag over samtlige udgifter i sagen, blandt andet en projektbeskrivelse, en beskrivelse af finansieringen og af huslejen.

- Vi har endnu ikke modtaget en Skema A-ansøgning fra Domea, men vi regner da med, den er på vej. Og når vi har den, forventer jeg, det vil være en formsag at få den godkendt hos politikerne, siger Sidsel Homann.

Vi ville gerne have hørt Domea, hvor langt selskabet er i planlægningen, og hvornår de regner med at kunne gå i gang med byggeriet. Men det er ikke lykkedes at træffe nogen i selskabet, som kan oplyse om planer og tidshorisonter.

Nu falder p-kælderen til fordel for boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce