Nu skal frivilligheden undersøges

Fra venstre: Christoffer Kamronn, projekt- og forskningsleder Henrik Sølvbjerg Pahus, Mia Funch og Maria Kjærgaard. De fire skal de kommende to år undersøge hvad, der får frivillige til at stille op ved events og festivaler. Og bl.a. hvordan de motiveres til at fastholdes. Foto: PR

Nu skal frivilligheden undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsakademi Dania står i spidsen for nyt forskningsprojekt om frivilligt arbejde.

Randers: Sommertid er festivaltid med Grøn Koncert, North Side, Roskilde Festival, Smukfest og mange andre events rundt om i landet. Her spiller de frivillige en kæmpestor rolle. Der er brug for dem.

Det danske samfund er afhængigt af frivilligt arbejde, og ifølge Center for Frivilligt Socialt Arbejde udgør den samlede frivillige indsats i Danmark 920.000 timer årligt.

Men potentialet er endnu større. Et nyt forskningsprojekt, som Erhvervsakademi Dania står i spidsen for, skal klarlægge mulighederne inden for festivaler og events. Et område, der hidtil er uudforsket.

- Vi vil klarlægge, hvordan vi fastholder de frivillige til koncerter og events. Vi kan se på tallene, at danskere er glade for at bidrage. Udfordringen er at få frivillige til at komme igen og blive en stabil del af frivilligindsatsen. Megen viden går tabt, når der er udskiftning i staben af frivillige. Vi vil finde ud af, hvad der motiverer mennesker til at komme igen, siger projekt- og forskningsleder Henrik Sølvbjerg Pahus fra Erhvervsakademi Dania.

Banebrydende projekt

Det er tre studerende fra service- og administrations-økonomuddannelserne hos Erhvervsakademi Dania, som sammen med den ansvarlige projektleder skal fokusere deres kræfter på frivilligt arbejde i foreninger de næste to år.

- Vi glæder os til at være med til dette banebrydende projekt, og vi håber at kunne udvikle nogle indsatsområder, som foreningerne kan gøre brug af. Der mangler viden på området, og det er det, vi skal være med til at give, siger Maria Kjærgaard, der læser til serviceøkonom i Randers. De studerende har allerede høstet de første erfaringer fra projektet.

- Vores første undersøgelse har eksempelvis vist, at det er hele 70 procent kvinder, som står for det frivillige arbejde til Cirkus Summarum-forestillingerne. Der må gemme sig nogle gode forklaringer, der kan fortælle os, hvad det er ved netop denne event, som motiverer kvinderne, siger Mia Funch fra administrationsøkonomuddannelsen.

Deres hovedbase bliver Muskelsvindfonden, som stiller frivillige, materiale og analyser til rådighed for de studerende.

Nu skal frivilligheden undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce