Ny aftale indgået: Politikere vil spare på specialområdet til fordel for almenområdet

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har nu indgået en politisk aftale, der skal sende midler fra specialområdet til de almene folkeskoleklasser i Randers Kommune. Her ses specialskole-demonstranter på Rådhustorvet tidligere på året. Arkivfoto: Annelene Petersen

Ny aftale indgået: Politikere vil spare på specialområdet til fordel for almenområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S, V, DF og Det Konservative Folkeparti har indgået en politisk aftale om at omorganisere Randers Kommunes specialskoler og -klasser, så der kan overføres penge til folkeskolerne. Blandt andet skal to specialskoler lægges sammen.

Randers: En organisatorisk og pædagogisk sammenlægning af Vesterbakkeskolen og Firkløverskolen, indførsel af forældrebetaling på SFO-tilbud for elever i specialundervisningstilbud, samt en ændring af befordringspraksis, så elever på specialskoler og i specialklasser ligestilles med elever i den almene folkeskole.

Det er nogle af hovedpunkterne i den politiske aftale om en omorganisering af kommunens specialtilbud og -klasser, som Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti i Randers har indgået, netop som en række omorganiseringsforslag, der har været sendt i offentlig høring i otte uger, skal behandles i skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune i dag.

I forbindelse med høringen er der kommet 89 høringssvar fra bekymrede forældre og fagpersoner fra specialområdet.

- Det gør stor indtryk på os alle, når vi får beretninger om de problemstillinger, der bliver beskrevet af forældre og de professionelle omkring børnene. Der vil ske en serviceforringelse på området. Det er klart, når der sker omfordeling af ressourcerne, men så vil almenområdet få tilført penge, så der her vil ske en serviceforbedring, lyder det fra de fire aftalepartier i en pressemeddelelse.

Specialklasserne slipper

Selv om politikerne i de fire partier fastholder målet om at flytte ressourcer fra specialområdet til folkeskolen, har de dog ikke overhørt alle de bekymrede røster omkring de forskellige omorganiseringsforslag, der er blevet lagt frem.

Det betyder blandt andet, at der ikke kommer til at ske ændringer i strukturen på kommunens specialklasser.

- Rigtig mange har i høringssvarene udtrykt bekymring for forslagene omkring specialklasserne. Det er både forældre og personale tilknyttet specialklasserne, men også skolebestyrelser og MED udvalg på skolerne. Det har vi selvfølgelig lyttet til, og derfor er vi blevet enige om, at vi ikke ændrer ved strukturen på specialklasserne, lyder det fra S, V, DF og K i en pressemeddelelse.

Desuden oplyser aftalepartierne, at der gives mulighed for, at andre skoler kan søge om at oprette specialklasser, hvis de har de rette lokaliteter samt faglige ressourcer til det.

Ny aftale indgået: Politikere vil spare på specialområdet til fordel for almenområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce