Ny folkeskolemåling i Randers: Se hvor dit barns skole lander

Forældretilfredsheden er størst hos forældre med børn i de laveste klassetrin. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg/Ritzau Scanpix

Ny folkeskolemåling i Randers: Se hvor dit barns skole lander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden seneste undersøgelse er det for langt de fleste af kommunens folkeskoler gået fremad for tilfredsheden blandt forældrene.

Randers: Forældrene til folkeskoleelever i Randers Kommune er generelt mere tilfredse med deres børns skolegang, end sidst man spurgte dem. Det viser en ny tilfredshedsundersøgelse, som Epinion har laver for Randers Kommune.

Målt på en skala fra 1 til 5 lander den gennemsnitlige overordnede tilfredshed med skolerne således på 3,8 point - det samme som landsgennemsnittet fra 2017 og en klar forbedring i forhold til den seneste måling foretaget i 2015, som viste en score på 3,4 point.

Resultatet af undersøgelsen vækker selvsagt glæde hos skolechefen i Randers Kommune, Henrik Johansen.

- Det var det, vi havde håbet, og det vi har arbejdet målrettet på over de seneste par år. Det betyder, at skolerne nu kan se, at deres indsatser begynder at give resultater. Undersøgelsen giver os samtidig en klar indikator på, hvilke områder vi skal sætte ind på at styrke, siger han i en pressemeddelelse.

Han fortæller desuden til avisen, at resultaterne af undersøgelsen primært skal ses som et redskab til den enkelte skole, og at man skal passe på ikke at overfortolke, når man sammenligner med andre skoler eller andre kommuner.

- Det er helt klart vigtig viden, men der skal heller ikke gå for meget konkurrence i den, siger han.

Et klap på skulderen

I alt 15 ud af de 19 folkeskoler i Randers Kommune har opnået en fremgang eller stagnering i forældrenes tilfredshed siden 2015. En af højdespringerne er Rismølleskolen, der i 2015 var en af kommunens bundskrabere med en score på 2,7. Men siden da er skolen næsten steget et helt point, og den nye måling ender således med en samlet score lige omkring kommunens gennemsnit.

- En del af årsagen ligger nok i, at vi er landet efter omlægningen af skolestrukturen og folkeskolereformen. Den sidste tilfredshedsundersøgelse kom lige i kølvandet på de ting, og der var en helt masse omvæltninger. Men nu er vi ved at have fundet det fundament, som Rismølleskolen skal stå på, forklarer skoleleder Jan Pedersen.

Han fortæller, at de nye tal stemmer meget godt overens med den virkelighed han møder i det daglige.

- Jeg kan mærke, at der er mere ro på i hverdagen, end der var dengang. Der var en masse små dagligdagsting, som var nyt for mange. Nu har vi fået skabt noget kontinuitet, og det har gjort, at vi er vokset, siger han.

- At vi nu kan se sort på hvidt, at vi er på rette vej, er selvfølgelig fedt. Men vi er ikke i mål. Der er stadigvæk en masse ting, vi gerne vil være endnu bedre til.

Og det er netop det, som tilfredshedsundersøgelsen skal hjælpe skolerne med. At lokalisere områder, hvor man kan forbedre sig, samt områder, hvor det, man har gjort siden sidste måling, har virket.

- Med undersøgelsen får vi noget vished om den øjeblikkelige tilstand på hver skole, og det er utrolig vigtigt for os som skole. Det giver os en konkret viden om, hvad der fungerer godt og hvor der er plads til, at vi kan sætte ind, siger Lars Graulund Jespersen, skolebestyrelsesformand på Tirsdalens Skole.

Se resultatet af hele undersøgelsen her.

Ny folkeskolemåling i Randers: Se hvor dit barns skole lander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce