Ny spiller på markedet overtager kunder og medarbejdere fra Jysk Maskincenter

Mens HCP har opkøbt købt det tidligere Jysk Maskincenters bygninger, inventar, reservedelslager, firmabiler samt overtaget stedets telefonnumre, vil maskinerne fra den konkursramte Agco-forhandler fortsat blive sat til salg via en maskinauktion senere i denne måned. - I stedet tager vi vores egne mærker af traktor- og parkmaskiner ind såsom Deutz-Fahr, Iseki, MultiOne og Zetor. Derudover arbejder vi på at få komplimenterende redskaber ind, fortæller økonomidirektør i HCP, Jesper Hansen. Pressebillede

Ny spiller på markedet overtager kunder og medarbejdere fra Jysk Maskincenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nordiske importvirksomhed HCP har valgt at købe bygninger, inventar, firmabiler og reservedelslager fra det konkursramte Jysk Maskincenter. Underskriften sættes i weekenden, og efter planen åbner HCP Maskincenter A/S på stedet i næste uge.

Randers: Da Aksel Gaardsted Christiansen i midten af oktober fik nyheden om Jysk Maskincenters konkurs, blev han ligesom sine kollegaer både overrasket og ked af det.

- Det var en dybt ulykkelig situation for alle parter, både for vores medarbejdere, vores kunder og for ejerkredsen. Der er jo ingen vindere i sådan en sag, fortæller Aksel Gaardsted Christiansen, der dengang stod med ansvaret for salg af virksomhedens Fendt-maskiner.

Efter nyheden om konkursen brugte han derfor tid på at sunde sig. Lige frem til fredag 3. november, hvor den nordiske importvirksomhed HCP få minutter efter at have udsendt en pressemeddelelse om, at de havde opkøbt konkursboet efter Jysk Maskincenter ringede Aksel Gaardsted Christiansen op for at invitere ham til en jobsamtale på stedet.

Business as usual

- Det er da fedt, og en kæmpe mulighed jeg får, men det bliver også en stor opgave, fortæller Aksel Gaardsted Christiansen om sit kommende job som daglig leder for det kommende HCP Maskincenter på Bronzevej i Randers.

Foruden Aksel Gaardsted Christiansen har HCP valgt at genansætte syv andre tidligere medarbejdere fra Jysk Maskincenter.

- Og vi håber på at kunne ansætte et par stykker mere, så ansættelsesprocessen er stadig i gang, fortæller økonomidirektør i HCP, Jesper Hansen.

Han ser god grund til at genansætte de tidligere medarbejdere, men det til trods er der i første omgang ikke planer om at genansætte samtlige af de 40 medarbejdere, som konkursen efterlod uden job.

- Vi er simpelthen forsigtige. Men det har været meget vigtigt for os at få de tidligere ansatte med, for på den måde vil kunderne opleve, at vi kører "business as usual', og samtidigt er det meget dygtige og kompetente medarbejdere, vi får med os, fortæller Jesper Hansen.

Og den strategi er Aksel Gaardsted Christiansen forstående over for.

- Det passer meget godt ind mit mindset, at man kravler, før man kan gå. Det er selvfølgelig ærgerligt for de medarbejdere, der ikke har kunnet få en ansættelse her, men alle de tidligere ansatte er både dygtige og loyale medarbejdere, der også er efterspurgte i markedet, så flere af dem er allerede i job andetsteds, siger han.

Heldigt tidspunkt for konkurs

For HCP, der lever af at opkøbe selvkørende maskiner og redskaber fra anerkendte producenter til landbrugs- og parksektoren og videresælge dem til hele det nordiske marked, er købet af konkursboet efter Jysk Maskincenter første skridt fra udelukkende at være bindeled mellem producenter og detailhandel til selv at handle direkte med kunderne. Og at valget lige er faldet på stedet der, er der flere grunde til.

- For det første har vi kigget efter en lokation, der er synlig. Og det er den jo i og med, at den ligger lige ud til E45. Derudover er der et stort potentiale i området, da vi ikke har en høj markedsandel i Randers-området i forvejen, understreger Jesper Hansen, der fortæller, at planen i første omgang er at køre maskincentret videre, hvor Jysk Maskincenter slap.

En opgave som han og ikke mindst Aksel Gaardsted Christiansen ser frem til.

- Man kan sige, at konkursen ramte på et "heldigt" tidspunkt, forstået på den måde, at det var midt i en stille periode i landbruget. Men nu glæder vi os til at komme i gang og til at komme ud og hjælpe i landbruget igen, siger Aksel Gaardsted Christiansen.

Ny spiller på markedet overtager kunder og medarbejdere fra Jysk Maskincenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce