Ny undersøgelse: I Randers kan du leve for en SU

Man kan spare mange tusinde kroner ved at vælge en lejebolig i Randers frem for i Aarhus eller København. Arkivfoto: Michael Bager

Ny undersøgelse: I Randers kan du leve for en SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er store summer at spare, hvis du vælger at slå dig ned i Randers frem for i landets største byer.

Randers: Ansøgningsfristen for videregående uddannelser står for døren, og de kommende studerende skal derfor til at tage stilling til, hvilken by de vil bosætte sig i.

De fleste vælger at slå sig ned i landets største studiebyer, København og Aarhus, men der er rigtig mange penge at spare, hvis man som studerende tænker alternativt og vælger en mindre by.

Eksempelvis viser en ny undersøgelse fra akutbolig.dk - der er baseret på en udregning af den gennemsnitlige kvadratmeterpris i de største byer - at man som lejer kan spare hele 47.520 kroner om året, hvis man vælger en 40 kvadratmeters bolig i Randers frem for en 40 kvadratmeters bolig i København. I Randers lyder den gennemsnitlige kvadratmeterpris nemlig på 74 kroner, mens du i København må punge ud med mere end det dobbelte, nemlig 173 kroner pr. kvadratmeter.

Med en SU på cirka 6000 kroner før skat, bliver alle SU-kronerne ædt op af en københavnerhusleje på 6920 kroner om måneden for en lille 40 kvadratmeters lejlighed. I Aarhus er der heller ikke mange SU-kroner tilbage med en husleje på 5680 kroner for en lejlighed i samme størrelse. I Randers er der derimod råd til både forsikringer og mad, efter huslejen på 2960 kroner for en 40 kvadratmeters bolig er betalt.

Lettere af finde bolig i Randers

Udover den økonomiske gevinst er der også andre fordele ved at vælge en mindre studieby. I Randers er der nemlig flere ledige lejeboliger, og man undgår dermed at skulle indlede studielivet med at bo i en container, som det er tilfældet i nogle af de større studiebyer.

- Efterspørgslen på boliger er ikke nær så stor i Randers, som den er i Aarhus og København, og det gør det nemmere for de kommende studerende at finde en bolig, siger Daniel Juhl, der er administrerende direktør for akutbolig.dk.

Ny undersøgelse: I Randers kan du leve for en SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce