Nyt bageri på Mariagervej satser på økologi og lokal kvalitet

Søren Andersen er egentlig uddannet kok, men efter knap 20 år som kantineleder er han sprunget ud som selvstændig med Sørens Brød. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Nyt bageri på Mariagervej satser på økologi og lokal kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der mulighed for at købe friskbagt brød og hjemmelavede sandwich i den nordlige ende af byen. Søren Andersen er sprunget ud som selvstændig og har åbnet Sørens Brød på Mariagervej.

Randers: Økologisk brød, sandwich med kvalitetskød, morgenkager samt et eftermiddagstilbud med kage til kaffen. Det er, hvad kunderne kan finde hos den ny bager Sørens Brød på Mariagervej.

Brødbutik er nok et mere rammende ord, for det er det gode brød, der er i fokus. Sørens Brød åbnede i mandags, og Søren Andersen føler, han er blevet taget godt imod.

- Folk har været nysgerrige, mens vi har gået og sat stedet i stand og har spurgt ind til, hvad der skulle være her, og de er også kommet og har købt brød, siger han og fortsætter:

- Der er mange, der har givet udtryk for, at der har manglet noget i området, især efter Energivejens Bageri lukkede, siger han.

Butikkens fokus er som skrevet på det gode brød, og ikke mindst de gode råvarer, og Søren Andersen bruger udelukkende økologiske råvarer til sine brød. Han har dog ikke en certificering som økologisk bager, da det, ifølge ham selv, kræver for meget administrativt arbejde.

- Det er ikke let at blive certificeret som bager. Kunderne må gerne se mine råvarer, men jeg har hverken bronze- eller sølvmærke i økologi, da det vil kræve en til to dages arbejde om måneden i forhold til dokumentation, og det vil blive for omstændeligt, siger han.

Udover at have fokus på økologi har Søren Andersen også fokus på lokale råvarer, blandt andet lokale melproducenter, og det meste af hans mel kommer fra Falslevgård Mølle ved Mariager.

Fokus er økologi og gode råvarer. Blandt andet kommer kødet i sandwichene fra dyr, der har haft det godt. Kyllingen er fra Hopballe Mølle, og svinekødet fra Djursgrisen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Fokus er økologi og gode råvarer. Blandt andet kommer kødet i sandwichene fra dyr, der har haft det godt. Kyllingen er fra Hopballe Mølle, og svinekødet fra Djursgrisen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Puster ud om søndagen

Fokus på de gode råvarer er ikke noget nyt for Søren Andersen, for han har i mange år arbejdet med mad. Han er egentlig uddannet kok og har arbejdet som kantineleder i næsten 20 år - først 11 år på Vestas' afdeling i Randers og derefter otte år på Teknologisk Institut i Århus. Men så skulle der ske noget nyt for den barnefødte randrusianer, og tanken om at åbne en bagerbutik med fokus på godt brød sneg sig ind.

- Jeg havde fået mod på det og ville også gerne selv bestemme, og så var det nok også ved at være sidste chance, hvis jeg skulle nå at springe ud som selvstændig, mens jeg stadig har noget energi, siger 53-årige Søren Andersen.

Mandag blev drømmen om at blive selvstændig til virkelighed, da han åbnede sin brødbutik på toppen af Mariagervej mellem Q8-tankstationen og Pizza Barbaros.

- Jeg havde kigget efter egnede lokaler i et par år, og det her passede fint, for der er gode muligheder for parkering, og det er tæt på skoler, plus der kommer mange håndværkere forbi, siger Søren Andersen og tilføjer, at huslejen også er en anden, end hvis det havde været i midtbyen.

At det kræver energi at springe ud som selvstændig vidner Søren Andersens arbejdsdag om. Sørens Brød har åbent fra klokken 7-17.30 i hverdagene, og lørdag fra klokken 7-13. Dertil skal lægges, at Søren Andersen møder ind klokken 3.30 og går hjem, når der er ryddet op og lukket ned efter butikkens åbningstid.

Det er indtil videre kun Søren Andersen, der er officielt ansat, men han får dog noget hjælp i butikken.

- Min nevø er her nogle timer, og så hjælper mine forældre og min bonusmor, siger Søren Andersen.

På sigt vil han gerne ansatte nogle medarbejdere - hvis økonomien bliver til det - men indtil videre starter han i det små. Og om søndagen holder han lukket.

- Der puster jeg ud, siger den nye brødmand på Mariagervej.

Nyt bageri på Mariagervej satser på økologi og lokal kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce