Nyt elevhotel er et argument for at vælge Tradium

To-tre etager med store "drivhuse" på tagterrassen og farvede ikoner for de forskellige uddannelser i vinduerne: Det nye Tradium College tager på søndag mod sine første elev-gæster i de 60 dobbeltværelser. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen

Nyt elevhotel er et argument for at vælge Tradium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag blev det nye Tradium College indviet - og søndag flytter de første elever ind.

RANDERS: 1000 balloner blev sluppet fri og markerede indvielsen af det nye elevhotel, Tradium College, med 60 dobbeltværelser til elever på den randrusianske uddannelsesinstitution.

- 1000 balloner for at markere, at det er 1000 dage siden, vi først begyndte at tale om et elevhotel i forbindelse med vores bygninger på Vester Allé, siger Tradium-direktør Lars Michael Madsen.

Den 5. oktober sidste år blev første spadestik så taget, og torsdag stod de 2400 kvadratmeter i tre etager så budt velkommen til byen.

- Og vores elevhotel er et særdeles slagkraftigt redskab for os, når vi skal tiltrække nye elever. Alene planerne om elevhotellet var medvirkende årsag til, at Dagrofa-kæden valgte netop Tradium som uddannelsessted for deres mange elever, fortæller Lars Michael Møller.

Dagrofa sender hvert år 130 elever til Randers - i otte gange en uge. Og ud over Dagrofa har Tradium faste aftaler med andre store kæde-forretninger som for eksempel T. Hansen, Meny og Spar.

Vores elevhotel er et særdeles slagkraftigt redskab for os, når vi skal tiltrække nye elever. Alene planerne om elevhotellet var medvirkende årsag til, at Dagrofa-kæden valgte netop Tradium som uddannelsessted for deres mange elever
Lars Michael Møller, direktør for Tradium
1000 balloner blev sluppet løs ved indvilsen af Tradiums spritnye elevhotel. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
1000 balloner blev sluppet løs ved indvilsen af Tradiums spritnye elevhotel. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen

Elever med på råd

Elevhotellet tager imod Tradium-elever, der har længere transporttid til uddannelsesstedet end fem kvarter. Og hotellet vil sørge for indkvartering til elever, der har brug for ganske få overnatninger, og elever, der skal bo på Tradium College i flere år. Elevhotellet står til rådighed for både Tradiums elever på de faglige uddannelser, på HHX, HT og voksen- og efteruddannelse. I alt 10.000 overnatninger om året er kapaciteten på Tradium College.

- Som udgangspunkt bliver eleverne indkvarteret på dobbeltværelser. Allerede i planlægningen af byggeriet valgte vi at spørge de unge, hvordan de gerne ville bo. Og et af de gennemgående ønsker var, at de gerne ville bo sammen to og to - i øvrigt til vores overraskelse. Et andet gennemgående ønske fra eleverne var, at deres værelser skulle spækkes med stikkontakter til alle deres forskellige, elektriske devices - et ønske, vi selvfølgelig også har lyttet til.

Tradium vil dog også kunne stille værelser til rådighed for dem, der ønsker at bo alene.

- Jeg forestiller mig, at ældre elever gerne vil have det mere privatliv, indkvartering på et enkeltværelse vil give. Og det er også en mulighed.

Et af
Et af "drivhusene" på tagterrassen er indrettet med både bordfodbold og bordtennis. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Plads til udvidelse

I første omgang går Tradium ud fra, at de 120 pladser vil svare til det behov, der er. Men skulle institutionen få endnu en stor samarbejdspartner - eller lokker de flotte, nye rammer bare flere beboere til - har Tradium allerede sikret sig mulighed for at bygge endnu en værelsesfløj til komplekset.

- Vi kan udvide med yderligere 48 værelser, hvis behovet skulle vise sig.

Indkvartering på Tradium College er gratis for eleverne - og prisen for nybyggeriet ligger mellem 35 og 40 millioner kroner.

- Elevhotellet byder naturligvis også på to tv-stuer - og lige nu har vi placeret både bordtennis og bordfodbold i glasbure på den store tagterrasse, siger direktøren

- Og dertil kommer, at vi meget snart vil slå dørene op til naboen - vores Tool Box, som kommer til at rumme en bred vifte af fritidstilbud, både til beboerne på elevhotellet og til Tradiums andre elever. Tool Box rummer således båre fitness, idrætshal, e-sport og værksteder med 3D-printer. Med meget mere.

Vigtigt signal

Ved indvielsen af Tradium College talte også Per Hastrup, der er formand for Dansk Industri Randers-Norddjurs. Og han glædede sig over det signal, Tradium sender med sit nye elevhotel:

- Jeg taler hver dag med virksomheder og mestre, som kæmper for at få kvalificeret arbejdskraft for at kunne følge med de fyldte ordrebøger. Jeg er overbevist om, at med byggeriet af så flot et elevhotel har Tradium taget et stort ansvar for at give de unge de bedste betingelser under deres uddannelse.

Nyt elevhotel er et argument for at vælge Tradium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce