Nyt håb for Aldershvile - men lukning af Dronningborg Plejecenter fastholdes

Plejehjemmet Aldershvile i Havndal får en chance. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Nyt håb for Aldershvile - men lukning af Dronningborg Plejecenter fastholdes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsorgsudvalget indstiller, at spareplanen gennemføres som foreslået af forvaltningen, men udvalget vil gerne have belyst forholdene omkring Aldershvile nærmere.

Randers: Plejehjemmet Aldershvile i Havndal kan måske reddes, selv om forvaltningen i Randers Kommune har udpeget plejehjemmet med 19 beboere som sparemål i det katalog, der har været i høring de seneste dage.

Torsdag eftermiddag holdt kommunens omsorgsudvalg møde, og det blev besluttet at indstille de foreslåede spareforslag på omsorgsområdet til videre behandling i økonomiudvalget.

Kun Aldershvile slap med skrækken i første omgang, fordi et flertal i udvalget ønsker at blive klogere på forholdene omkring plejehjemmet i Havndal.

Formand for udvalget, Fatma Cetinkaya (S), vil ikke udtale sig om, hvorfor Aldershvile som det eneste spareobjekt får en ny chance. Kun at forligspartierne Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative ønsker at få besvaret en række spørgsmål i forvaltningen, så politikerne har det helt rette grundlag for at lave den rigtige indstilling til økonomiudvalget inden byrådsmødet 10. december, hvor der skal stemmes om spareplanen på omsorgsområdet.

Hvad der eventuelt kan erstatte lukningen af Aldershvile i den kommunale spareplan på 15,1 millioner kroner er uvis, så længe forholdene omkring ikke er endeligt belyst.

- Vi vil gerne have svar på en række spørgsmål og efterfølgende drøfte sagen med vores politiske baglande. Jeg er udmærket klar over, at budgettet skal holdes, men alternative spareforslag kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt, siger Fatma Cetinkaya.

Et næsten enigt udvalg stemte for at gennemføre de besparelser, som forvaltningen har anbefalet. Kun Velfærdslistens Kasper Fuhr stemte imod.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at Aldershvile får en ny chance. Det viser, at borgermødet har haft en effekt. Til gengæld er jeg ærgerlig over, at udvalget holder fast i at lukke Dronningborg Plejecenter, siger Kasper Fuhr.

Nyt håb for Aldershvile - men lukning af Dronningborg Plejecenter fastholdes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce