OPDATERET: Beboer sigtet efter brand i etageejendom

Alle ejendommens beboere slap uskadt fra branden, oplyser indsatslederen. Foto: Annelene Petersen

OPDATERET: Beboer sigtet efter brand i etageejendom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For kun et halvt år siden raserede en voldsom brand en opgang på Vølundsvej i Randers. Mandag morgen blev samme opgang ramt af endnu en brand.

Randers: Der udbrød mandag morgen brand i en lejlighed på Vølundsvej i det nordlige Randers.

Alarmen lød klokken 8.20, og brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed Randers var kort efter på stedet, hvor det lykkedes dem at slukke branden, inden den bredte sig til opgangens øvrige lejligheder.

- Branden er opstået i køkkenet i en lejlighed i stueetagen. En del af det pågældende køkken er udbrændt, og resten af lejligheden er røgskadet, fortæller beredskabets indsatsleder Jørgen Hansen.

Lejlighedens kvindelige beboer var hjemme, da branden opstod, men hverken hun eller andre af opgangens beboere kom til skade.

Ifølge Østjyllands Politi startede branden formentlig ved, at nogle aviser kom for tæt på en tændt kogeplade.

- Det tyder på, at der er tale om et uheld. Vi har dog sigtet beboeren for overtrædelse af beredskabsloven ved ikke at udvise tilstrækkelig forsigtighed, fortæller Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Branden opstod i en stuelejlighed i en opgang på Vølundsvej. Foto: Annelene Petersen
Branden opstod i en stuelejlighed i en opgang på Vølundsvej. Foto: Annelene Petersen

Påsat brand i samme opgang

Det er ikke mere end et halvt år siden, der sidst var brand på samme adresse. Fredag 22. december 2017 måtte beredskabet nemlig rykke ud til samme opgang, hvor en voldsom brand betød, at en lejlighed i stueetagen blev totalt udbrændt, mens ejendommens resterende syv lejligheder fik kraftige sod- og røgskader. Alle beboerne slap med livet i behold, men to måtte på dramatisk vis reddes ud af den brændende bygning med stier, og fire måtte efterfølgende på sygehuset til observation for røgforgiftning.

Ifølge politiet er der flere ting, der peger på, at branden i december opstod i en 51-årig kvindes lejlighed. Kvinden var ikke i lejligheden, da beredskabet og politiet nåede frem, men politiet fandt hende på en nærliggende legeplads, hvor hun gik rundt med tændstikker og en lighter på sig. Da hun samtidig flere gange tidligere har tyet til drastiske metoder for at tage livet af sig selv, blev hun sigtet for at have påsat branden.

Da betjentene ville give hende en DNA-dragt på for at sikre eventuelle spor efter branden, strittede hun voldsomt imod. Hun sparkede den ene betjent på hagen, mens den anden betjent blev spyttet i hovedet og sparket over skinnebenet, alt imens hun råbte skældsord ad dem. Kvinden blev derfor også sigtet for vold mod betjente.

I dag, seks måneder senere, er den 51-årige kvinde stadig varetægtsfængslet i sagen.

OPDATERET: Beboer sigtet efter brand i etageejendom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce