Offentligt samarbejde skaber resultater

Knap fire ud af fem offentlige innovationer sker i samarbejde med en eller flere aktører uden for egen arbejdsplads, viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation. Blandt andet i Randers, hvor et unikt samarbejde om at udvikle et udsat naturområde har skabt gode resultater. Foto: Nils Lund

Offentligt samarbejde skaber resultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten fire ud af fem offentlige innovationer sker i samarbejde med en eller flere aktører uden for egen arbejdsplads, viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation. Blandt andet i Randers, hvor et unikt samarbejde om at udvikle et udsat naturområde har skabt gode resultater.

Randers: Nye læringsområder, rekreative arealer og et løft af et nærtliggende boligområde. Det er bare nogle af de gevinster, der er kommet ud af et samarbejde mellem Randers Kommune, Randers Produktionshøjskole, Naturstyrelsen og Bysekretariatet i Randers Nordby om at udvikle et udsat naturområde.

Lokale borgere og frivillige foreninger har også spillet en nøglerolle i projektet om at udvikle Nordre Fælled, der har ført til, at det tidligere militære øvelsesterræn i dag summer af liv og attraktive aktiviteter.

- Det har været et kæmpe løft. Og det er med til at åbne for et udsat boligområde og skabe helt nyt liv. Det havde vi ikke kunnet gøre hver for sig. Det har vi kun kunnet gøre, fordi vi har gjort det her i fællesskab og hver især bidraget med det, vi er gode til. Vi har opnået noget højere og større ved at gøre tingene sammen, siger Louise Hou Kragh, sekretariatsleder i Bysekretariatet.

Samarbejdet er nævnt som eksempel i bogen "Nyt sammen bedre", der er Center for Offentlig Innovations nye håndbog om innovative samarbejder i den offentlige sektor.

Bogen udkom onsdag 10. oktober på Dansk Psykologisk Forlag og sætter fokus på, hvordan og i hvor høj grad offentlige arbejdspladser samarbejder om innovation.

Bogen er baseret på COI's innovationsbarometer, som er udarbejdet sammen med Danmarks Statistik. Tallene viser, at 79 procent af innovationerne i den offentlige sektor bliver skabt i samarbejde med én eller flere aktører uden for egen arbejdsplads.

- Det dræber myten om en offentlig sektor, der står alene og lukker sig om sig selv. Tværtimod bliver der samarbejdet på kryds og tværs - både med andre offentlige arbejdspladser og med borgere, frivillige foreninger og virksomheder. Og vi kan se i tallene, at det virker: Når man samarbejder, stiger chancen for at få et godt resultat, siger analysechef i Center for Offentlig Innovation Ole Bech Lykkebo.

Samarbejdet kan ske med alt fra vidensinstitutioner, private virksomheder, borgere, frivillige foreninger, fonde og udlandet til andre offentlige arbejdspladser enten inden eller uden for samme ministerområde, kommune eller region.

Offentligt samarbejde skaber resultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce