Oversigt: Her er der planer om nybyggeri i Randers


Oversigt: Her er der planer om nybyggeri i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggelysten er stor i Randers Kommune, og det skaber pres på den afdeling, der skal behandle de mange ansøgninger om lokalplaner.

Randers: Byggelysten er stor i Randers Kommune, og det betyder at forvaltningen har meget travlt med at ekspedere de mange ansøgninger om nye lokalplaner.

- Jeg har aldrig set så mange byggekraner i Randers, siger Claus Omann Jensen (V), der er formand for udviklingsudvalget.

- Det er overraskende så meget der er gang i, både når det gælder erhvervsbyggeri og boliger.

Politikerne har valgt at fastholde en ekstra bevilling på 1,5 millioner kroner årligt også i budgettet for 2019, der skal bruges til personale der skal behandle de mange sager.

Alligevel er der stor travlhed, og ventetid på at få lavet en lokalplan.

Syv lokalplaner er ved at blive vedtaget politisk, er i høring eller under offentliggørelse. 16 lokalplanforslag er sat i gang at politikerne og ved at blive lavet i forvaltningen.

Der er 25 projekter og/eller ønsker til lokalplaner under forhandling og tilpasning i forvaltningen inden politikerne skal tage stilling til, om der skal laves en lokalplan. Der er således cirka 50 lokalplanprocesser i gang.

I 2017 blev der endeligt vedtaget 12 lokalplaner, blandt andet Sporbyen Scandia.

I 2018 forventer forvaltningen, at byrådet vedtager i alt 15 lokalplaner endeligt, herunder meget store lokalplaner, for eksempel for vindmøller i Overgaard og Daka.

Som det ser ud nu, er der udsigt til, at 20-25 lokalplaner vil blive vedtaget endeligt i 2019.

Syv planer snart vedtaget
Mange bygherrer er i gang forskellige steder i kommunen. Og der er lokalplaner på vej, der baner vejen for endnu flere spændende projekter. Arkivfoto: Morten Pape

Syv lokalplaner er næsten igennem det politiske system.

De omfatter et boligområde på Fuglsangsvej i Vorup, træhuse ved Lindholdt, to planer om boliger i Øster Bjerregrav, udvidelse af Forberedelsesskolen og boliger på Bojesvej i Vorup samt på Hjortevej.

Planer der er sat politisk i gang

14 steder i kommunen er der projekter i gang, som kræver ny lokalplan. Politikerne har givet grønt lys til, at forvaltningen laver plangrundlaget for disse byggerier, og forslag er ved at blive udarbejdet.

Planerne beskriver projekter for blandt andet nye boliger og ombygning ved Helstedgård, ny sognegård ved Sct. Peders Kirke, udvidelse af XL Byg i Vorup, nyt boligområde ved Nordskellet i Helsted, ombygning af gård til boliger på Landsbygaden i Stevnstrup, boliger på Paderup Mosevej, boliger på Vestergade i Asferg, ny butk på Messingevej, nyt klubhus i Stevnstrup, parkeringsareal ved Tradium på Vester Allé, boliger på Tørringvej i Øster Tørslev, byggegrunde i Borup og boliger i Fårup.

Planer der måske er på vej

Randers Kommune får næsten hver uge henvendelser fra projektmagere, der gerne vil have sat gang i lokalplanforslag, der skal bane vejen for nybyggeri.

I øjeblikket ser forvaltningen blandt andet på henvendelser om:

Nye boliger i stedet for produktionshøjskolen på Gl. Hobrovej, boligprojekt på Blegen, 200 nye boliger ved Bjellerup Ladegård, udvidelse af Dermapharm i Fårup, nye boliger i Dragonparken, nyt boligområde i Drastrup, nyt tiltag på Mellerup Havn og nye boliger på Søndergade i Assentoft

Oversigt: Her er der planer om nybyggeri i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce