Overvågningen er startet: Politi-kameraer sat op i Randers

De nye kameraer er allerede sat op, og inden længe bliver der også sat skilte op, som tydeligt fortæller, at der bliver filmet i gaden. Foto: Iris/Scanpix/Lars Rasborg

Overvågningen er startet: Politi-kameraer sat op i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kameraerne er netop begyndt at snurre i byens festgade.

Randers: Efter at have været på tale siden 2012 er videoovervågning af Storegade nu en realitet.

Det er Østjyllands Politi, der har sat kameraerne op i Randers' festgade. Dels med det formål at få et ekstra redskab, der kan bruges til at opklare de forbrydelser, der sker i gaden, og dels i et forsøg på at lægge en dæmper på den megen uro, der til tider kan opstå i nattelivet.

Sammen med kameraerne følger nemlig tydelige skilte, som fortæller, at der bliver filmet på stedet, og politiet håber, det i sig selv vil føre til færre lovovertrædelser i gaden.

- Naturligvis kan optagelserne bruges i en efterforskning. Men vores primære formål med at opsætte de nye kameraer er den præventive effekt. Vi håber, at kameraerne kan skabe mere tryghed for borgerne i områderne, siger politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi.

Skiltene er endnu ikke sat op, men det kommer til at ske i nærmeste fremtid, fastslår politiinspektøren.

Om kameraerne rent faktisk gør borgere mere trygge - og om de for den sags skyld faktisk reducerer kriminaliteten - er der delte meninger om. Diverse undersøgelser kommer ikke til et entydigt resultat.

- Men nu prøver vi. Så må vi senere se, om det har virket, siger Martin Løye.

Ved større begivenheder vil vi i nogle tilfælde følge med live, men vi kommer ikke til at sidde og overvåge hr. og fru Jensen på vej på indkøb.
Martin Løye, politiinspektør, Østjyllands Politi

Følger ikke med i døgndrift

Rigspolitiet har via midler fra Finansloven indkøbt i alt 100 kameraer, som er blevet fordelt på landets politikredse. I Østjylland har politiet fået 11 af dem.

Nogle af dem er blevet sat op i Storegade i Randers. Nogle bliver muligvis sat op i en mindre by i politikredsen. Og resten er blevet sat op på Åboulevarden og Klostertorvet i Aarhus.

- Vi har valgt at sætte kameraerne op de steder, hvor vi ved, der er mange mennesker samlet, og hvor vi jævnligt får anmeldelser om forskellige former for kriminalitet og uro, siger Martin Løye.

Kameraerne er beregnet til, at politiet hurtigt kan se billederne på politistation. Men betjentene fra Østjyllands Politi kommer ikke til at sidde og følge med døgnet rundt, understreger han.

- Vi vil bruge kameraerne proaktivt, men også i de tilfælde, hvor vi får anmeldelser om, at der er sket noget kriminelt på stedet. Ved større begivenheder vil vi i nogle tilfælde følge med live, men vi kommer ikke til at sidde og overvåge hr. og fru Jensen på vej på indkøb, siger politiinspektøren.

Overvågningen er startet: Politi-kameraer sat op i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce