Pårørende raser over Randers Kommune i plejehjemssag

Dronningborg Plejecenter får ros fra beboere og pårørende. Alligevel er et byrådsflertal klar til at spare plejehjemmet væk. Foto: Randers Kommune

Pårørende raser over Randers Kommune i plejehjemssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagmar Bæk, hvis svigermor bor på Dronningborg Plejecenter, kritiserer kommunen for ringe kommunikation i forbindelse med besparelserne på ældreområdet.

Randers: En af de pårørende til en af plejehjemsbeboerne på Dronningborg Plejecenter retter nu en sønderlemmende kritik mod Randers Kommune i forbindelse med spareplanen, der efter alt at dømme kommer til at koste Dronningborg Plejecenter eksistensen.

De 18 mennesker, der bor i ældreboliger med kald, kan blive boende, men under forringede forhold, fordi selve plejecentret med personale lukker. Det medfører, at 22 plejeboliger forsvinder i forbindelse med, at et nyt friplejehjem med 24 pladser næste år åbner i Helsted.

- Jeg er mere end frustreret. Jeg er rasende, siger Dagmar Bæk, der er kampklar også efter efter 10. december, hvor den endelige spareplan på omsorgsområdet skal vedtages i Randers Byråd.

Dagmar Bæk harcelerer især over informationsniveauet fra Randers Kommune.

- Der er intet konkret kommet fra kommunen, om hvad der skal ske. Man hører lidt her og der og på Facebook, men intet fra kommunen selv. Det er ikke i orden. De ældre og pårørende har krav på at vide, hvad kommunens planer er, siger Dagmar Bæk, der også er kritisk over for selve forløbet af iværksættelsen af spareplanen.

- Det er uanstændigt at udsætte ældre mennesker for den behandling. Hvis de vil lave om på ældreområdet, burde de planlægge det i god tid i stedet for, at det kommer som her-og-nu besparelser, lyder kritikken fra Dagmar Bæk.

Der er intet konkret kommet fra kommunen, om hvad der skal ske. Man hører lidt her og der og på Facebook, men intet fra kommunen selv. Det er ikke i orden. De ældre og pårørende har krav på at vide, hvad kommunens planer er.
Dagmar Bæk, pårørende

Himmelhenrykte

- Klimaet på Dronningborg Plejecenter er fantastisk. Vi var himmelhenrykte, da vi fik en ældrebolig til min svigermor. Hun var gået fuldstændig i stå, men lyste op, da hun fik en ældrebolig på plejecentret. Nu er hun gået i stå igen, siger Dagmar Bæk.

- Vi har kæmpet en hård kamp, inden det lykkedes at få hende ind. Hun stod på venteliste et år. Det er synd for dem i ældreboligerne, at man ikke inddrager dem selv og de pårørende. Vi vil gerne hjælpe kommunen. Det her kunne godt være gjort på en anden måde, siger Dagmar Bæk, der spår, at Dronningborg Plejecenter bliver et koldt hus, og at hendes svigermor på 85 år igen bliver låst fast, når hun ikke kan trisse hen til aktiviteter og mad.

- Jeg ved ikke, hvad gennemsnitsalderen er i byrådet, men det ville være en god idé, at de fik styr på ældreområdet, inden de eventuelt selv skal på plejehjem, siger Dagmar Bæk.

Avisen har kontaktet Erik Mouritsen, der er direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune, for at få en forklaring på, hvad der konkret skal ske med de ældre, når byrådet har stemt spareplanen igennem 10. december.

Men han er ikke vendt tilbage.

Nyt borgermøde

På kommunens hjemmeside kan man læse, at beboerne i ældreboligerne som udgangspunkt vil kunne blive boende, men at der ikke vil være fast personale tilknyttet boligerne. Fremover vil de blive betjent af frit-valgsområdet. Derfor kan der være borgere, som ud fra revisitation skal flyttes til anden bolig.

Beboerne vil ikke længere kunne understøttes på samme vis i forhold til klippekort, busture og aktiviteter, idet de ikke per automatik får de samme tilbud som på det tidspunkt, hvor de var knyttet til et center. De er fremover henvist til de tilbud, der gives til "hjemmeboende" borgere.

Onsdag 21. november er der linet op til borgermøde om Dronningborg Plejecenter og de andre nedskæringer på ældreområdet. Det foregår på Remisen.

- Vi vil gerne gøre alt, hvad vi kan, for at redde Dronningborg Plejecenter fra lukning. Vi vil have fokus på hvilke gode aktiviteter, der rent faktisk foregår der. Plejecentret har en stor betydning for mange lokale, der har en meget stærk Dronningborg-identitet, siger Kasper Fuhr fra Velfærdslisten, der arrangerer borgermødet.

Pårørende raser over Randers Kommune i plejehjemssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce