Pengeregn giver rare kroner til aktivitetspark, fælleshus og bålhytte

Der er penge på vej fra Lokale- og Anlægsfonden til etablering af Hald Aktivitetspark. Arkivfoto: Lars Rasborg

Pengeregn giver rare kroner til aktivitetspark, fælleshus og bålhytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale- og Anlægsfonden har doneret penge til tre projekter i avisens udgivelsesområde. Hald, Mariager og Søby får kroner i kassen.

Hald/Mariagerfjord/Søby: Tre byer mærker Lokale- og Anlægsfondens gaveregn her først på året. Nærmere bestemt er det Hald, Mariager og Søby, der får den glædelige meddelelse, at de har fået bevilget beløb til de anlæg, de har planer om at bygge.

I Hald er der 154.260 kroner til Hald Aktivitetspark, der skal etableres på den kommunale grund, som ligger ud til Hadsundvej mellem Spentrupvej og Salbakken. Her er der hele 11.000 kvadratmeter at gøre godt med.

Og på noget af pladsen har Hald Lokalråd plan om at bygge en aktivitetsplads med opholdshytte på 32 kvadratmeter, cykelbane, balancebane, basketkurve, discgolf og bakketræning.

- Vi har forsøgt at tænke i, at der skal være noget for alle aldre. Noget, der kan samle folk. Vi har også plan om fælles frugttræer og fælles bærbuske, siger formand for Hald Lokalråd, Svend Erik Nielsen.

Han er meget begejstret over pengene fra Lokale- og Anlægsfonden.

- Nu er vi meget snart i hus med de i alt 1,1 million kroner, det hele kommer til at koste. Vi mangler lige at høre fra et par enkelte fonde, og meningen er, at vi går i gang så hurtigt som muligt. Aktivitetspladsen skulle gerne stå klar 1. januar næste år, lyder det fra Svend Erik Nielsen.

Læhegnet er plantet

Han fortæller, at der blandt andet er kommet penge fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til det. Her var 400.000 kroner eksklusiv moms øremærket til parken. Også Elro Fonden har givet penge, i alt 250.000 kroner, og Gjerlev-Enslev Sparekasse har foræret 50.000 kroner til projektet.

- Vi har plantet et læhegn på grunden allerede. Det var en hyggelig dag, vi var 18-20 stykker ude at plante, siger Svend Erik Nielsen.

Der bor 650 mennesker i Hald.

Hos Lokale- og Anlægsfonden forklarer Birgitte Carlsen, der har været konsulent på bevillingen til Hald Aktivitetspark, at når nogle bestemte kriterier er opfyldt i ansøgningen, så sagsbehandles der slet ikke på sagen. Det gælder de sager, som fonden kalder mindre projekter.

- Så udbetaler vi automatisk en tredjedel af det totale ansøgte beløb. Dog maksimalt 200.000 kroner, siger hun.

4. april blev der i alt bevilget 2.460.926 kroner til 14 projekter.

Fælleshus, bålhytte og multibane

Også Mariager Senioridræt har modtaget 116.666 kroner ud af det samlede ansøgningsbeløb på 350.000 kroner. Pengene skal bruges til et fælleshus for petanque og krolf.

Fælleshuset skal være 47 kvadratmeter stort og kunne tilbyde forskellige af foreningens aktiviteter, når vejret ikke indbyder til udendørs aktiviteter. Initiativtager til fælleshuset er de 158 medlemmer fra petanque og krolfklubben.

Søby Borgerforening i Syddjurs Kommune har fået 200.000 kroner af de i alt 662.500 kroner, der var ansøgt til et aktivitetsanlæg med bålhytte og multibane. Anlægget skal ligge centralt i Søby.

Pengeregn giver rare kroner til aktivitetspark, fælleshus og bålhytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce