Politiet holder ekstra fartkontrol i denne uge

Så er det med at lette foden fra speederen. Politiet holder øje med farten i disse dage. Foto: Politiet

Politiet holder ekstra fartkontrol i denne uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er alle mulige gode grunde til at overholde fartreglerne. I denne uge er politiet ude i en landsdækkende kampagne for at tjekke, om du kører for hurtigt.

Randers: Er du en af de mange, mange danskere, der har en tendens til at have en lidt tung speederfod? Så er det med at lette den, for politiet bebuder en landsdækkende kampagne for fartkontrol i denne uge.

Sidste år uddelte politiet 62.000 klip i kørekortet til bilister, der overskred fartgrænserne med mere end 30 procent.

I ugens løb vil der være en ekstra god grund til at holde øje med speedometeret, når man kører i trafikken. Faktisk sætter politiet i hele Europa ind med fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned. Også i Danmark vil politikredsene have fokus på farten på vejene. Og meget tyder på, at der er noget at komme efter.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader.

Fakta
Her er en opgørelse over antal klip for hastighedsforseelser pr. politikreds i 2017:Nordjylland: 6.779.

Østjylland: 5.091.

Midt- Vestjylland: 7.518.

Sydøstjylland: 8.714.

Syd- og Sønderjylland: 4.037.

Fyn: 5.144.

Sydsjælland og Lolland-Falster: 6.335.

Midt- og Vestsjælland: 2.559.

Nordsjælland: 5.724.

Københavns Vestegn: 3.458.

København: 7.143.

Bornholm: 225.

(Kilde: Rigspolitiets Nationale Færdselscenter)

Flere skal holde øje

Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

- Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

- Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Også små overskridelser tæller

Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende fartkampagne "Sænk farten - før det er for sent", som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag. Langs vejene er der sat 5000 skilte op, som opfordrer bilisterne til at holde øje med deres fart.

Kampagnen sætter fokus på, at det ikke kun er de høje hastigheder i trafikken, der udgør en risiko. Tal fra Vejdirektoratet viser, at i seks ud af ti dødsulykker på landevejene var der tale om en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 kilometer i timen over det tilladte.

- De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra for eksempel 80 til 95 kilometer i timen, så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Ved du hvor politiet holder henne? Så skriv til Randers Amtsavis og amtsavisen.dk. Så vil vi skabe et overblik på et kort, hvor der er fartkontrol i vores dækningsområde.

Politiet holder ekstra fartkontrol i denne uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce