Politikere kan redde populært tilbud til unge på byrådsmødet mandag

Forud for sidste byrådsmøde demonstrerede unge foran rådhuset. De ville gøre politikerne opmærksomme på, at de ønsker at bevare undervisningstilbuddet AOF Midt, der lukker til nytår. På byrådsmødet mandag skal politikerne beslutte hvad der skal ske. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Politikere kan redde populært tilbud til unge på byrådsmødet mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra nytår lukker et tilbud til unge i aktivering. Det skal erstattes af andre tilbud, men de unge kæmper for at bevare det sted, hvor de har oplevet fremgang og positiv udvikling trods svære udfordringer.

Randers: Fra nytår lukket et aktiveringstilbud for unge, der har forskellige udfordringer at slås med der betyder, at de ikke er klar til uddannelse eller job. Nemlig AOF Midt, som har haft kontrakt med Randers Kommune om at levere undervisning til 150 årspladser.

Kontrakten blev opsagt af forvaltningen i Randers Kommune i efteråret, fordi Ungdommens Uddannelseshus i 2019 vil satse mere på en indsats overfor de unge, der handler om praktik i virksomheder. Der er ikke tale om en besparelse på området, men i stedet en anden form for indsats overfor gruppen af unge, der er aktivitetsparate.

De unge kursister på AOF Midt er frustrerede og bekymrede over, at det tilbud, som de er meget glade for, skal lukkes. De har bedt politikerne om at redde AOF Midt.

På byrådsmødet på mandag har Kasper Fuhr Christensen (VL) sat sagen på dagsordenen. Han foreslår, at Randers Kommune igen skal tegne kontrakt med AOF Midt, så tilbuddet kan fortsætte i 2018.

Så nu er det op til byrådspolitikerne at afgøre, hvilke tilbud de unge skal have fra årsskiftet.

Bliver uddannelsen gennemført?

Når Ungdommens Uddannelseshus vælger at ændre på tilbuddene til de sårbare unge skyldes det, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) peger på, at der er bevis for, at der er gode effekter af en virksomhedsrettet indsats, altså at de unge kommer i praktik.

Derfor vil kommunen i fremtiden ansætte flere virksomhedskonsulenter og kun have ét undervisningstilbud i stedet for to, nemlig Daghøjskolen.

Begrundelsen for at vælge Daghøjskolen er blandt andet, at flere kursister herfra går i gang med en uddannelse.

- Det er korrekt, at flere begynder på en uddannelse når de forlader Daghøjskolen. Men hvor mange gennemfører den? Det er den vanskelige del, siger Kasper Fuhr Christensen. Han konstaterer i øvrigt, flere kommer i job, når de forlader AOF Midt.

42 procent af eleverne, der har forladt Daghøjskolen i 2018, er begyndt på uddannelse, mens det gælder for 28 procent af de unge, der har forladt AOF Midt. Godt 10 procent af kursisterne der har forladt AOF Midt er kommet i job, mens det gælder for otte procent af de unge fra Daghøjskolen.

Politikere kan redde populært tilbud til unge på byrådsmødet mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce