Politikere overvejer kontrol af ansattes kørekort

Politikerne i Randers vil nu drøfte, om ansatte i kommunen med jævne mellemrum skal vise deres kørekort, hvis de på noget tidspunkt kører bil i arbejdstiden. Det sker efter spørgsmål fra en borger, der har undret sig over, at der ikke er kontrol med, om kommunalt ansatte har et gyldigt kørekort. Arkivfoto: Scanpix

Politikere overvejer kontrol af ansattes kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Peter Krog har i byrådets åbne spørgetid bedt om svar på, hvorvidt det kontrolleres, om kommunalt ansatte, der kører bil i arbejdstiden, har et gyldigt kørekort.

Randers: Skal ansatte i Randers Kommune, der kører bil i arbejdstiden, jævnligt have tjekket, om de har et gyldigt kørekort?

Dét spørgsmål skal politikerne i Randers snart tage stilling til, efter at Jens Peter Krog, der er far til en skoleelev, i byrådets åbne spørgetid stillede en række spørgsmål. Nemlig om, hvorvidt kommunen sikrer, at ansatte - for eksempel skolelærere - der kører med elever, har kørekort.

- Generelt udfører Randers Kommune ikke en selvstændig kontrol af, om kommunens medarbejdere overholder lovgivningen. Således heller ikke om medarbejderne overholder Færdselsloven, besiddelse af førerbevis, hastighedsgrænser eller andre dele af Færdselsloven. I de situationer, hvor en ansættelse forudsætter medarbejderen har erhvervet førerbevis, eksempelvis i hjemmeplejen, skal dette fremvises ved ansættelsen. Det er mit indtryk, at vores ledere og medarbejdere gør deres bedste hver dag for at sikre en god balance mellem de opgaver, de skal løse, og at de naturligvis overholder gældende lovgivning på alle områder imens, hed det blandt andet i svaret fra kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

på byrådsmødet foreslog borgmester Torben Hansen (S), at det undersøges, om der skal laves regler, så det jævnligt kontrolleres, at alle medarbejdere, der kører i arbejdstiden, har kørekort.

Og det fik støtte fra de øvrige politikere.

- Jeg synes, der mangler retningslinjer, sagde Christina Kjærsgaard (V), der roste Jens Peter Krog for at rejse sagen.

En sørgelig baggrund

- Spørgsmålet har god relevans, og jeg er glad for, at forvaltningen og borgmesteren tager spørgsmålet alvorligt, medgav Lars Søgaard (V). Han oplyste, at hans arbejdsplads én gang årligt tjekker medarbejdernes kørekort.

Den sørgelige baggrund for Jens Peter Krogs spørgsmål er en trafikulykke i april sidste år.

Her kom en 14-årig pige cyklende ved rundkørslen på Gydevej/Ulstrupvej i Langå, da hun blev ramt af en bil. Sammenstødet var så voldsomt, at pigen døde på stedet.

Den 55-årige fører af bilen blev dømt for uangtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, da han havde en promille på to og kørte mindst 102 kilometer i timen på en strækning, hvor han kun måtte køre 50 kilometer i timen. Derudover overholdt han ikke sin ubetingede vigepligt, ligesom han kørte bil, selv om han var administrativt frakendt førerretten.

Den 55-årige var lærer og havde i månedsvis helt op til ulykken ofte kørt med elever som passagerer i sin bil.

Jens Peter Krogh undrede sig derfor over, at kommunen ikke har indført retningslinjer, der sikrer, at noget sådant ikke sker igen.

Politikere overvejer kontrol af ansattes kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce