Psykomotorisk wellness for demente

»Jeg møder Anna i hendes verden ? også selvom hendes demenssygdom styrer nogen af de ting, hun fortæller. For mig er hun først og fremmest et menneske med behov for nærvær og stimulation som alle andre mennesker,« siger en af de studerende, der er med i projektet, Tilde Pil, studerende fra Psykomotorikuddannelsen på VIA i Randers. Pressebillede

Psykomotorisk wellness for demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berøring, nærvær og stjernestunder er vigtige for alle mennesker - ikke mindst for demente, som kan have svært ved at finde ro i kroppen og sindet. Det var udgangspunktet for et samarbejde mellem ældreområdet i Randers Kommune og uddannelsen til psykomotorisk terapeut (det, der før hed afspændingspædagog-uddannelsen, red.) på VIA University College i Randers.

Tilde Pil studerer psykomotorisk terapi på niende modul og er med i et projekt, hvor fire studerende på uddannelsen laver behandlinger med demente borgere på Vorup Plejehjem i Randers.

En psykomotorisk behandling er en kombination af berøring/kropsbehandling, samtale og kropsøvelser; blandt andet med det formål at sætte fokus på kroppen, skabe balance i kroppens muskulatur, give ro til sindet og skabe harmoni mellem krop og sind. Det kan være særlig virkningsfuldt for den demente, der har svært ved at mærke sin egen krop.

»Vi har valgt at tilbyde behandlingerne til borgere med demens, som ikke har lysten eller muligheden for at deltage i ret mange andre aktiviteter. På den måde giver vi de ældre en stjernestund, hvor de via kropskontakt og berøring har mulighed for at få sænket stressniveauet i kroppen,« fortæller projektansvarlig og aktivitetsmedarbejder Louise Højgaard Andersen.

»Hvis det viser sig, at disse behandlingsmetoder og tilgange har en særlig positiv effekt på borgere med demens, så kunne man overveje at udbrede dette, eventuelt gennem efteruddannelse, så flere ældre kan få glæde af den form for kropskontakt og nærvær og dermed give bedre vilkår for svage borgere,« siger Helle Brok, der er uddannelsesleder på Psykomotorikuddannelsen på VIA University College i Randers.

pcb

Psykomotorisk wellness for demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce