Punktum for en skattet malers liv

Per Hede Nielsen fotograferet midt i en samlinger koloristiske arbejder. Nogle af dem kan ses i Galleri Cykelbørsen. Indsendt foto

Punktum for en skattet malers liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri Cykelbørsen lukker lørdag 11. august op for en mindeudstilling til ære for Bifrost-kunstneren Per Hede Nielsen, der døde tidligere på året.

Randers: Han var en mand af få ord. Ikke noget med store armbevægelser. Men han var i sit es, når han indtog sin faste plads på Kunstskolen Bifrost, hvor han med tiden arbejdede med tegning, grafik, skulptur, keramik og ikke mindst maleri.

Per Hede Nielsen fandt sin egen stil. Sit eget udtryk i farver og former, der nok kan minde lidt om patchwork med mange mønstre og detaljer.

Han døde en majdag i år på Regionshospitalet Randers, 65 år. Men hans kunst lever videre. Og en del af den kan man opleve i Galleri Cykelbørsen, der i morgen tager hul på sin udstilling om Bifrost-kunstneren.

- Det handler om at få en afslutning. Det er mit personlige farvel til Per, understreger Claus Ørsted, der på den måde hilser maleren afsted.

Mens cykelgalleriet viser malerier, bliver Per Hede Nielsens grafiske værker hængt op i Bjørn Nørgaards skulpturs dyb, lige over for galleriet.

Per Hede Nielsen
Født 1952 - død 2018.Var sammenlagt 13 år elev på FOFs kunstskole Bifrost, Randers.

Vigtigste udstillinger:

2004: European Art Award Euward, Tyskland.

2006: Kettuki Art Association, Finland.

2013: Kagoshima City Museum of Art, Japan.

2013: Tokya Metropolitan Art Museum, Japan.

2015: Skagen odde Naturcenter.

2015: Galleri Am Bahndamm, Tyskland.

2017: Janusbygningen, Tistrup.

Mindeudstillingen:

lørdag 11. august kl. 13-17.

Galleri Cykelbørsen, Vestervold 24, Randers.

Aldrig bange for udfordringer

Ifølge Per Hede Nielsens lærer på Biofrost, billedkusntner Mai Kjer, så gik han altid frygtløs til kunsten og de udfordringer, der blev stillet.

- Når vi foreslog ham noget nyt, sagde han altid ja, som eksempelvis da folkekirken i anledning af Luther-året spurgte, om nogen på Bifrost havde lyst til at udsmykke en dør. Naturligvis var Per klar, fortæller Mai Kjer og forsikrer, at det blev en meget smuk dør, inspireret af glasmosaikker i Europas store katedraler.

- Alt, hvad Per rørte ved, blev til kunst, forsikrer læreren, der glæder sig over den personlige stil, som hendes elev med tiden fandt frem til.

- Per var en stor kunstner. Og det var han yderst bevidst om. Han var stolt, når han udstillede sine værker. Og han nød det, når hans værker blev smukt arrangeret, siger Mai Kjer.

Den farverige og produktive kunstner udstillede i både ind- og udland, bl.a. i Galleri Am Bahndamm i Tyskland og Tokyo Metropolitan Art Museum i Japan.

Punktum for en skattet malers liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce