Quickpot på jagt efter fremtidens mekanikere

Steen Haugaard Fransen vil ansætte ikke færre end20 nye mekanikerlærlinge i sit livsværk, Quickpot. Pressebillede

Quickpot på jagt efter fremtidens mekanikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 25 år gamle mekanikerkæde, der er stiftet af randrusianske Steen Haugaard Fransen, som stadig står i spidsen for virksomheden, har netop præsenteret et årsregnskab med fornem vækst på bundlinjen. For at imødegå manglen på dygtige mekanikere, fordobler man nu næsten antallet af lærlinge til 45.

Randers: - Det skal fandeme være i orden!

Sådan lyder det bramfrie og slagkraftige motto hos Danmarks største kæde af frie autoværksteder, Quickpot. Det siger sig selv, at vil man som autoværksted leve op til en sådan devise, så kræver det, at værkstedet er bemandet med dygtige mekanikere. De hænger nu om stunder ikke på træerne og er af samme grund ikke nogen, man sådan uden videre håndplukker.

Man må selv bidrage til, at der hele tiden står nye mekanikere klar til at tage over, hvor de gamle - når tiden for pension kommer - slipper. Det har man fundet ud af hos Quickpot, der har hovedkontor i Viborg, men som er stiftet at virksomhedens administrerende direktør, randrusianeren Steen Haugaard Fransen, der stadig bor i Randers.

En af fordelene ved en uddannelse hos en kæde so Quickpot er, at man får kendskab til stort set alle bilmærker. Pressebillede
En af fordelene ved en uddannelse hos en kæde so Quickpot er, at man får kendskab til stort set alle bilmærker. Pressebillede

20 nye lærlinge

- Vi ansætter snart 20 nye lærlinge, simpelthen fordi, vi ikke kan skaffe tilstrækkeligt uddannet personale. Heldigvis har vi i mange år haft samarbejder med erhvervsskoler i Viborg og Hvidovre om talenthold for de særligt dygtige mekanikerelever. Det er nemlig vigtigt, at de kan arbejde selvstændigt fra begyndelsen, fortæller Steen Haugaard Fransen.

De to talenthold består ifølge Quickpots indkøbschef Brian Andersen af hver omkring 12 mere end almindeligt dygtige lærlinge, som altså alle får deres praktiske del af uddannelsen hos Quickpot. De første af dem bliver færdige i 2020.

- Vi håber naturligvis at mange af dem vil blive hos os, men vi ved også, at mekanikere med erfaring i at servicere og reparere alle bilmærker er eftertragtede i branchen, siger Brian Andersen.

De 20 nye lærlinge ansættes i starten af 2019 og fordeles nogenlunde jævnt ud over mekanikerkædens i alt 28 værksteder i Danmark. Herefter når det samlede antal lærlinge op omkring 45. For blot få år siden var der mellem seks og ti lærlinge i virksomheden.

Fremgang

Når man hos Quickpot er særligt interesseret i at få uddannet dygtige mekanikere, skyldes det ikke mindst, at det går rigtig godt. Således viser det nyeste årsregnskab, som dækker perioden fra 1. maj 2017 til 30. april 2018 en fremgang i indtjeningen på ikke mindre end 75 procent til 5,5 millioner kroner. En vækst, der er opnået uden nævneværdig fremgang i omsætningen. Den større indtjening skyldes ifølge Steen Haugaard Fransen en mere effektiv udnyttelse af arbejdskraften.

- Vi er begyndt at arbejde meget mere med varierende arbejdsuger, så mekanikerne kan knokle igennem, når der er rigtig travlt i for- og efterår, hvor alle skal have skiftet dæk. Til gengæld arbejder de måske kun 30 timer, når der er stille på værkstederne. Samtidig er vi lykkes med at få kunderne til at booke tider og indhente tilbud over nettet, så der ikke længere er samme tryk på telefonerne. I højsæsonen var der førhen konstant én fast mand på telefonen i hvert værksted, fortæller Steen Haugaard Fransen.

Computer og skruenøgle

Der er sket meget med mekanikerfaget siden 1993, hvor QuickPot blev etableret. Bilerne er blevet mere avancerede, og computeren er i dag et lige så vigtigt redskab som skruenøglen. Som navnet antyder, begyndte QuickPot som en virksomhed, der solgte dæk og udstødninger. I dag fylder den originale forretning kun fire procent af omsætningen, og virksomheden har udviklet sig til en full-service værkstedskæde, hvor konkurrenceparameteret er kvalitet og service.

Quickpot beskæftiger i dag i alt cirka 150 medarbejdere.

Quickpot på jagt efter fremtidens mekanikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce