Randers Lilleskole vinder kulturpris og 25.000 kroner

Andrea Gytkjær, Selma Smith, Sif Spannow, Alberte Buhelt Ejersbo og Josephine Berg Stærk genoplever Hattemagerens Teselskab fra Alice´s Eventyrland. Foto: Morten Lund

Randers Lilleskole vinder kulturpris og 25.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturministeriet og Undervisningsministeriet har netop uddelt Springfrøprisen 2018 på 25.000 kroner til elever og lærere fra Randers Lilleskoles 2., 6. og 8. klasser.

Randers: Årets Springfrøpris går til elever fra 2., 6. og 8. klassetrin på Randers Lilleskole for projektet "Alice´s Eventyrland". Prisen blev fredag overrakt af kulturminister Mette Bock på Designmuseum Danmark i København. Springfrøprisen uddeles til eksemplariske og kreative projekter inden for de praktiske og musiske fag i grundskolen.

Eleverne fra Randers Lilleskole får førsteprisen for deres teaterforestilling Alice´s Eventyrland, som er en gendigtning af af den klassiske historie om Alice i Eventyrland.

Randers Lilleskole får prisen, fordi de har formået at åbne en klassisk forestilling op for nye kreative processer og faglige elementer for eleverne på tværs af klassetrin. På den måde har eleverne bidraget til et fælles produkt og kan samtidig se værdien af egne og andres kompetencer - uanset alder, lyder begrundelsen.

Der er blevet arbejdet på tværs af fag og klassetrin, og sammen har eleverne vist, hvordan man med kundskaber inden for de praktiske og musiske fag blandt andet kan skabe musical, installations-, skulptur- og billedkunst på højt niveau
Merete Riisager, undervisningsminister

Multimedie på tværs af årgange

Lilleskolens "Alice's Eventyrland" er en kombination af skuespil, musik, sang og små animationsfilm, som elever fra sidste års 2., 6. og 8. klasser sammen har produceret - på tværs af årgangene.

- Arbejdsdelingen var, at de yngste elever spillede rollerne på scenen, mens de ældste klasser stod for musikken og animationsfilmene, der bandt de enkelte scener sammen, fortæller Alberte Buhelt Ejersbo, der nu går i 7. klasse.

Stykket hænger sammen med hjælp af en håndfuld små animationsfilm, der varer mellem 30 og 60 sekunder - men som tog op mod en dag at producere. Filmet i flere forsøg på en scene, der var sat op i en papkasse, hvor de små figurer blev flyttet rundt i små ryk, så animationerne kom til live.

"Alice's Eventyrland" er blevet opført dels som en generalprøve, dels som to forestillinger. Og ikke mere.

- Blandt andet af hensyn til de yngste elever, der virkelig var udmattede, når de gik fra scenen, siger lærer Anette Ryttergaard.

Og det er ok. For efter forestillingerne var især de yngste elever ganske udmattede, fortæller hun.

Vigtigst at være med - måske

- Den vigtigste oplevelse var at være med til at stykke stykket sammen. Så er det bare et ekstra lag flødeskum, når vi nå oven i købet bliver belønnet med en pris for arbejdet, siger Sif Spannow, der også gik i 6. sidste år.

Mens lærerne bag projektet nok ikke er helt enige i, at Springfrø-prisen "bare" er et lag flødeskum.

- I forbindelse med prisen vil vores manual til, hvordan sådan en forestilling kan skrues sammen, blive lagt ud på Undervisningsministeriets hjemmeside. Og for os er det også vigtigt, at vores arbejde på den måde breder sig ud over skolens egen verden, siger de.

Imponeret kulturminister

I forbindelse med uddelingen af 1., 2, og 3.-præmierne, der fandt sted på Designmuseet Danmark i København sagde undervisningsminister Merete Riisager:

- Stort tillykke til elever og lærere bag de tre projekter. Der er blevet arbejdet på tværs af fag og klassetrin, og sammen har eleverne vist, hvordan man med kundskaber inden for de praktiske og musiske fag blandt andet kan skabe musical, installations-, skulptur- og billedkunst på højt niveau - det er godt gået. Verden ligger åben for børn og unge, der er dygtige til at bruge deres hænder, og forhåbentlig vil andre skoler lade sig inspirere af vinderprojekterne.

Randers Lilleskole vinder kulturpris og 25.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce