Randers Pels er blevet solgt - nu sælges pelse for en million

Pelse i lange baner, over 200 katalognumre, er på auktion hos Campen Auktioner. Pelsene stammer fra Randers Pels, der er blevet solgt. Foto: Campen Auktioner


Randers Pels er blevet solgt - nu sælges pelse for en million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børge Olsen har solgt sin virksomhed, Randers Pels og den nye ejer har kun interesse i selve produktionen, så lageret med alle pelskåberne er sat til salg på Campen Auktioner.

Pelsjakker, pelsfrakker, pelskåber, pelshatte, pelshuer, pelsmokkasiner, pelsluffer, pelstørklæder, pelsbælter, pelstasker, ja, pelse i alle afskygninger, er kommet til salg hos Campen Auktioner. Der er lige over 200 katalognumre til salg, og værdien er over en million kroner, lyder det fra Campen Auktioner.

De eksklusive pelsvarer stammer fra Randers Pels, der netop er blevet solgt til Kristian Nielsen, minkavler fra Fyn. Han har dermed både overtaget pelshandeldelen, hvor Børge Olsen har fået syet pelse, ofte af eget design, og selve minkfarmen.

»Der kommer jo et tidspunkt i livet, hvor alderen indhenter én. Og da der var en køber, var det med at slå til,« siger Børge Olsen, som allerede er fraflyttet adressen på Højsletvej og er rykket med hustruen til en af byens bedre adresser, nemlig udsigtslejlighederne i højhusene i Toldbodgade.

Den nye ejer har så valgt at sælge pelsforretningen fra, og dermed er varelageret af diverse pelse kommet på netauktionen, der slutter søndag 13. november.

Kun produktion

»Jeg har ikke interesse i at drive forretningen med pelse, men har ansat en bestyrer til at drive minkfarmen, som fortsætter i Randers. Her er 2.500 minktæver, og vi laver cirka 10.000 skind om året. Det er en normal størrelse minkfarm i Danmark, og vi afhænder skindene til Copenhagen Fur. Danmark er jo kendt for at være verdensførende inden for minkpels, og Børge Olsens farm leverer minkskind i en rigtig god kvalitet,« siger den nye ejer, Kristian Nielsen.

»Jeg har ikke sat næsen op efter et bestemt beløb for de mange pelse, men håber da bare på så meget som muligt. I hvert fald har man nu muligheden for at købe sig en pels til under prisen i forretningerne,« siger Kristian Nielsen.

Han har ikke selv taget de bedste fra til sin kone, bedyrer han.

»Nej, nej, vi sælger hele pelsforretningen med alt i. Min kone har vist al den pels, hun har brug for,« griner minkavleren.

Lidt for mor og far

Hos Campen Auktioner glæder pr- og marketingmanager, Annette Kjær, sig over den usædvanlige store mængde pelsvarer, der skal under hammeren.

»Det er altså rigtig flot kvalitet. Jeg har selv udset mig noget pelsværk, der nærmest er hæklet som cardigan,« siger hun.

Hun forventer, at der bliver et salg på over en million kroner.

»Men det er svært at sige. Vi håber jo på at private kan få priserne lidt op, i stedet for at der kommer folk fra pelsbranchen og køber det hele,« siger hun og tilføjer, at det vil være en oplagt julegaveidé at købe en pels, idet der jo for første gang i nyere tid tales om en rigtig isvinter i år.

»Og så kan mor og datter jo gå og prøve pels, mens far kigger på biler, for der er også en stor specialkøretøjsauktion i gang,« lyder det fra Annette Kjær.

Der er mulighed for at prøve pelsene hver tirsdag og torsdag samt søndag 13. november, hvor netauktionen slutter.

Pels hitter

Minkavl er i dag en stor branche i Danmark. Der findes omkring 1.500 minkfarme i landet og cirka 1200 af dem ligger i Jylland. Minkbranchen beskæftiger cirka 20.000 fuldtidsansatte i Danmark og mink er Danmarks største eksportvare til Kina. Og pels hitter i øjeblikket. Over 90 procent af de store modehuse i verden har skind og pels i deres kollektioner.

I pelsforretningen Randers Pels blev der også altid lagt vægt på bæredygtighed fra eksterne leverandører, derfor er flere sælpelse godkendt af Inuit Sealskin Greenland, som har til formål at støtte Inuit sælfangerne i det arktiske og deres 100 procent bæredygtige fangst.

Ejer af auktionshuset, Finn Campen, mener, at det er en oplagt chance for køberne at få fingre i Randers pelse.

»Der er tale om Børge Olsens egne pelse samt mærkevarer fra eksempelvis Peter Levinsky Furs, og det store lager med 255 lots af flotte pelse, kåber, fornemme jakker, huer, hatte, pandebånd, tørklæder, luffer, veste, bukser, bælter tæller både mink, kashmir, ræv, kanin, sæl, lam, rulam, bæverlam, ruskind og læder,«, opremser auktionarius.

»Kort sagt, alt hvad der skal til for at lune sig igennem denne og mange flere vintre. Der var butiksprissedler op til 30.000 kroner per styk på disse kvalitetsvarer, og med vinteren lige for døren, forventer vi stor interesse for denne auktion,« lyder det fra Finn Campen.
Priserne per styk ligger på helt op til 30.000 kroner for de eksklusive pelse, men på netauktionen skulle der være mulighed for at gøre et godt kup. Foto: Campen Auktioner
Priserne per styk ligger på helt op til 30.000 kroner for de eksklusive pelse, men på netauktionen skulle der være mulighed for at gøre et godt kup. Foto: Campen Auktioner

Randers Pels er blevet solgt - nu sælges pelse for en million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce